ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Mabrian: H Ελλάδα ο ακριβότερος προορισμός στη Μεσόγειο - Άλμα 110% στις τιμές των πεντάστερων ξενοδοχείων

 

Tη μεγαλύτερη αύξηση τιμών των ξενοδοχειακών δωματίων στη Μεσόγειο σε σχέση με το 2019 παρουσιάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρία τουριστικού intelligence, Mabrian.

Οι τιμές των ξενοδοχείων σχεδόν σε όλους τους Μεσογειακούς προορισμούς παρουσιάζουν αύξηση, ωστόσο η μεγαλύτερη καταγράφεται στην Ελλάδα και ανέρχεται σε 62,7% στα τετράστερα ξενοδοχεία και σε 110% στα πεντάστερα.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις όλοι οι δημοφιλείς Μεσογειακοί προορισμοί παρουσιάζουν αύξηση στο μέσο όρο τιμών διαμονής σε ξενοδοχείο, και ιδιαίτερα στα ξενοδοχεία κατηγορίας τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Ξεχωρίζει η περίπτωση της Γαλλίας, όπου οι τιμές εμφανίζονται μειωμένες κατά 12% και 11,3% στα τριάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία, αντίστοιχα. Ωστόσο τα πεντάστερα της χώρας παραμένουν τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της Μεσογείου με μέσο κόστος 419 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αυξημένο κατά 13,2% έναντι του 2019.

Η Αίγυπτος και η Τυνησία καταγράφουν επίσης σημαντική αύξηση τιμών ανά δωμάτιο. Η Αίγυπτος έφτασε στο +25%, +40,9% και 48,3% στα τριάστερα, τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία της, ενώ η Τυνησία στο +10,8%, +28,3% και +26,6% αντίστοιχα.