ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

GBR Consulting : Τα νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα χρόνια της πανδημίας - το deal Μήτση με Aldemar


Το Athens Capital Center Hotel - MGallery Collection
Τις τελευταίες επενδυτικές κινήσεις στον ελληνικό τουρισμό, καθώς και τα νέα ξενοδοχεία που άνοιξαν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα χρόνια της πανδημίας καταγράφει, μεταξύ άλλων, το Hospitality Newsletter της GBR Consulting για το α' τρίμηνο του 2022.

Από τις τελευταίες επενδυτικές κινήσεις αναμφίβολα ξεχωρίζει η πληροφορία για το deal μεταξύ της Mitsis Hotels και του Ομίλου Aldemar για την εξαγορά δύο ξενοδοχείων της Aldemar στη Χερσόνησο Ηρακλείου, του 5άστερου Aldemar Royal Mare, 435 δωματίων και του 4άστερου Aldemar Cretan Village, 322 δωματίων.

Ο όμιλος Μήτση απέκτησε επίσης την βόρεια έκταση στο Γκολφ Αφάντου της Ρόδου από τον Μερκούριο Αγγελιάδη, όπου προγραμματίζεται η δημιουργία τριών ξενοδοχείων, μαρίνας και εμπορικού κέντρου. Στη Μύκονο, εξάλλου, ο όμιλος Μήτση σχεδιάζει νέο ξενοδοχείο με 225 δωμάτια και βίλες σε έκταση 150 στρεμμάτων, ενώ στον Πειραιά σχεδιάζει ένα μπουτίκ ξενοδοχείο.

Τα νέα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα χρόνια της πανδημίας

 Κατά τη διάρκεια της πανδημίας. σύμφωνα με τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, άνοιξαν στην Αθήνα 32 ξενοδοχεία με συνολικά 1.600 δωμάτια. Η μεγάλη πλειονότητα των νέων ξενοδοχείων βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ των μεγαλύτερων ξενοδοχείων, σε αριθμό δωματίων, είναι το Selina Athens Theatrou που έχει 100 δωμάτια και άνοιξε τον Αύγουστο του 2020, το 4άστερο, 165 δωματίων, Brown Acropol (re-opening) τον Ιούλιο του 2020 και το 5άστερο, 175 δωματίων, Capital MGallery Collection τον Σεπτέμβριο του 2010.

Το 2022 άνοιξαν το 3άστερο Moxy και το 4άστερο Lighthouse of Brown Hotels, και τα δύο στην Ομόνοια, με 200 και 220 δωμάτια αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται, σχεδόν 1.300 νέα ξενοδοχειακά δωμάτια είναι υπό κατασκευή στην Αθήνα και άλλα τόσα υπό ανακαίνιση σε κλειστά κτίρια, φέρνοντας διεθνή ξενοδοχειακά brand στην Αθήνα. Επίσης, ακόμη 2.500 δωμάτια σχεδιάζονται στην επένδυση στο Ελληνικό.

Στη Θεσσαλονίκη, άνοιξαν 4 νέα ξενοδοχεία το 2020 και 2021: το 5άστερο, 83 δωματίων, Onoma Hotel από το Anatolia Hospitality Group, το 5άστερο, 45 δωματίων, Vanoro hotel, το 5άστερο No 15 Ermou hotel, με 45 δωμάτια και το 3άστερο City Gate hotel με 24 δωμάτια.

Το 2022 άνοιξαν το Olympion City, με 28 δωμάτια και το 5άστερο, 60 δωματίων, On Residen στο ακίνητο του Όλυμπος Νάουσα, ένα project της Tor Hotel Group και της Grivalia Hospitality. 

Στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζονται γύρω στα 600 νέα ξενοδοχειακά δωμάτια. Μεταξύ αυτών είναι το Autograph και το NYX hotel καθώς και ένα ξενοδοχείο στις εγκαταστάσεις της Helexpo.