ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Εν Συντομία

 

Ισπανία: Διατηρούνται μέχρι τις 15 Μαΐου οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Η Ισπανία έχει παρατείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για είσοδο στη χώρα μέχρι τις 15 Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι για τους περισσότερους μη εμβολιασμένους ενήλικες εξακολουθεί να απαγορεύεται η είσοδος.

Το Υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε ότι θα παρατείνει μια εντολή που επιβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020 έως τις 12.00 μ. της 15ης Μαΐου 2022, με την επιφύλαξη ενδεχόμενης τροποποίησής της για να ανταποκριθεί σε αλλαγή των συνθηκών ή σε νέες συστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση."

Έτσι οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να εισέλθουν στην Ισπανία μόνο με την επίδειξη αποδείξεων ανάρρωσης από τον Covid εντός έξι μηνών πριν από το ταξίδι.

Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών μπορούν να εισέλθουν με απόδειξη αρνητικού τεστ PCR εντός 72 ωρών πριν φτάσουν στην Ισπανία, ενώ οι κάτω των 12 ετών εξαιρούνται από όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.


Ανακοίνωση 2ης Πρόσκλησης Υποβολής Υποψηφιοτήτων 3ου Κύκλου Σπουδών ΔΠΜΣ Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία

Αγαπητέ Κύριε / Αγαπητή Κυρία

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και τη ΣΝΔ ανακοινώνει τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον 3ο Κύκλο Σπουδών του Προγράμματος, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την 31η Μαΐου 2022, στις 23.59.

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής θα ακολουθήσει και τρίτη πρόσκληση.

Προκήρυξη διαγωνισμού απευθείας κατάταξης δέκα (10) Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών – γυναικών) ειδικότητας Υγειονομικού έτους 2022, προερχόμενων από ιδιώτες Ιατρούs


Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/ Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκηρύσσει διαγωνισμό για την απευθείας κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή δέκα (10) Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ανδρών – γυναικών) ειδικότητας Υγειονομικού, προερχόμενων από ιδιώτες Ιατρούς.

Η Προκήρυξη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 29/04-05-2022, Τεύχος Α.Σ.Ε.Π.) και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: 6Δ3Δ4653ΠΩ-ΗΙΡ), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι/ες.

Στην προκήρυξη αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.

Όσοι/ ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στον εν λόγω διαγωνισμό υποβάλουν Αίτηση μαζί με πλήρη δικαιολογητικά, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ με συστημένη αλληλογραφία, έως και την 10η Ιουνίου 2022, ημέρα Παρασκευή, στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ – ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022
Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής/ Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ακτή Βασιλειάδη-Πύλες Ε1-Ε2, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ. 18510

Το εμπρόθεσμο της υποβολής διαπιστώνεται από την ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου (Δημόσιου ή Ιδιωτικού).

Η Ρωσία εκτός του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού
Η Ρωσική Ομοσπονδία, ύστερα από ψηφοφορία, έχει αποκλειστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), χάνοντας με άμεση ισχύ τα δικαιώματα και τα προνόμιά της ως τμήμα του συγκεκριμένου φορέα των Ηνωμένων Εθνών.

Σε πρώτη έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του UNWTO, τα μέλη συζήτησαν την αναστολή της Ρωσίας από τον Οργανισμό, όπως αποφάσισε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του οργανισμού στην έκτακτη συνεδρίασή του τον περασμένο μήνα. Η ρωσική αντιπροσωπεία αρνήθηκε να πάρει το λόγο και να υπερασπιστεί τη θέση της και αντ‘αυτού ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον UNWTO πριν από τη συζήτηση.