ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Travel Counsellors: επιστροφή της ισχυρής ζήτησης για ταξίδια

 

Οι κρατήσεις της Travel Counsellors στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι κατά 50% αυξημένες σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019, ενώ η μέση δαπάνη είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τρία χρόνια πριν.

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών κατ’ οίκον εργασίας δήλωσε ότι ο Μάρτιος έγινε ο πιο επιτυχημένος μήνας πωλήσεων από την έναρξη του Covid, με το Ντουμπάι, την Τενερίφη, τη Νέα Υόρκη και τη Γαλλία να είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για αναχωρήσεις της τελευταίας στιγμής για το Πάσχα.

Εκτός από τον ελεύθερο χρόνο, οι εταιρικές πωλήσεις έχουν επίσης αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου ξοδεύουν πλέον περισσότερα χρήματα για την αναβάθμιση των ταξιδιών τους και προγραμματίζουν λίγο πιο μπροστά, με τις κρατήσεις να έρχονται για περίπου 100 ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Για το 2023, η Travel Counsellors έχει ήδη προχωρήσει σε πωλήσεις αξίας σχεδόν 60 εκατομμυρίων λιρών, μια αύξηση δηλαδή κατά 63% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2020 και του 2019.

Η Ελλάδα ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς των Βρετανών

Όσον αφορά τις αναχωρήσεις για τον Μάιο, η Ρώμη και η Βαρκελώνη αποδεικνύονται δημοφιλείς, ενώ για τις καλοκαιρινές διακοπές η Ελλάδα, η Ιταλία και το Αλγκάρβε είναι οι κορυφαίες σε πωλήσεις.

Για τις μακρινές πτήσεις αυτό το καλοκαίρι, οι ΗΠΑ, οι Μαλδίβες και το Μεξικό είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις.

Η Travel Counsellors ανέφερε επίσης υψηλή ζήτηση για τα Χριστούγεννα, με το 15% των τρεχουσών κρατήσεων για το χειμώνα 2022-2023. Οι δημοφιλείς προορισμοί για την εορταστική περίοδο περιλαμβάνουν το Ντουμπάι, τη Νέα Υόρκη, τα Μπαρμπάντος, τη Νεβάδα και την Ισλανδία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Steve Byrne δήλωσε ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται, καθώς οι πελάτες προσπαθούν να αναπληρώσουν τα ταξίδια που έχασαν λόγω της πανδημίας.

Ο Steve Byrne πρόσθεσε: “Είναι υπέροχο να βλέπουμε ξανά τόσο υψηλή ζήτηση και επιθυμία για ταξίδια, με τα εποχιακά ταξίδια να επιστρέφουν πλέον στο προσκήνιο”.

www.tourismtoday.gr/