ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΣΕΝΤ: Να ακυρωθεί η απόλυση για συνδικαλιστική δράση

 

Ο ΠΑΣΕΝΤ καταγγέλλει την εταιρεία των Μινωικών Γραμμών η οποία για άλλη φορά δείχνει το σκληρό εργοδοτικό της προσωπείο, απολύοντας την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Μινωικών Γραμμών. Είναι γνωστή η τακτική της εργοδοσίας των Μινωικών γραμμών η οποία κινήθηκε μεθοδευμένα για τη διάλυση του Συλλόγου Υπαλλήλων της επιχείρησης ώστε να μην υπάρχει συλλογική εκπροσώπηση. Η εργοδοσία των Μινωικών γραμμών όπως φαίνεται, δεν αρκείται στην διάλυση του σωματείου μόνο, αλλά κινείται και με εκδικητικά χαρακτηριστικά απολύοντας κάθε εργαζόμενο/η που συνδικαλίζεται. Προχώρησε σε απόλυση συνδικαλιζόμενης εργαζόμενης αν και γνωρίζουν ότι εμπίπτει σε διατάξεις του ν. 1264/82 που δεν επιτρέπεται η απόλυση. Παράνομη και καταχρηστική είναι η απόλυση και το υπουργείο επιβάλλεται να παρέμβει, είναι αδιανόητο να συνεχίζεται η εργοδοτική ασυλία της εταιρίας, η οποία συνεχίζει και περιφρονεί προκλητικά την ελληνική νομοθεσία. Καταγγέλλουμε την εταιρεία των Μινωικών γραμμών και ζητάμε την ακύρωση της απόλυσης της εργαζόμενης. 


Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος   Ο Γεν. Γραμματέας 

         Θάνος Βασιλόπουλος       Νίκος Τσάκωνας