Η Ευρώπη είναι το σημείο αναφοράς στην οινογαστρονομία του σήμερα. Διαθέτει μια σύνθετη και πολύπλευρη πληθώρα γεύσεων, πολιτισμών, προϊόντων, εξειδικευμένων τεχνικών παρασκευής, νέων τεχνολογιών, η λίστα είναι ανεξάντλητη. Η Ελλάδα συμμετείχε επίσημα, μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques) .”Ένα δρώμενο που όρισε νέα όρια στον τομέα του Γαστρονομικού Τουρισμού, με δυνατότητες εμπνεύστηκες, εκπαιδευτικές και δυνητικές διασύνδεσης σε Ευρωπαϊκή κλίμακα και μας έδωσε δύναμη για το αύριο με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα να δίνει το κυρίαρχο σύνθημα για μια Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ισχυρή με γνήσια παραδοσιακά προϊόντα. Θέλουμε να δώσουμε το σύνθημα ότι η ποιότητα δεν υπέρ ισχύει στην ποσότητα”, σύμφωνα με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”.
Βραβεύθηκαν τρεις προσωπικότητες και δημιουργικές εταιρείες, όπως το Καλύτερο Εστιατόριο της Ευρώπης 2021 “Το Μαντρί” (Άνω Γλυφάδα) το καλύτερο Οινοποιείο για το το 2021 είναι το “Άρτεμις Καραμολέγκος”, ο Καλύτερος Αρτοποιός της Ευρώπης για το 2021 κ. Παναγιώτης Τζίμας.
Στην αποστολή παραβρέθηκαν ακόμη ο γενικός γραμματέας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Στέλιος Μαστοράκος.
Τέλος, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης ξανά ψηφίστηκε ως αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας μέχρι το 2024.
Το επόμενο συνέδριο του 2022 θα γίνει στην Dijon της Γαλλίας και το 2023 θα γίνει στην Ελλάδα.
Το φετινό ταξίδι έγινε με την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Σχολής Κρεοπωλών Meat Pro, του Εστιατορίου “Το Μαντρί”, του Οινοποιείου “Καραμολέγκος” και του Οινοποιείου “Σάμος”.