ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Η Emirates και Etihad προετοιμάζονται για την αύξηση των θερινών ταξιδιών

 

Η αεροπορική εταιρεία  Emirates ετοιμάζεται για μια αύξηση των θερινών ταξιδιών τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, παρά την αυξανόμενη ανησυχία για την παραλλαγή του δέλτα που ευθύνεται για περισσότερο από το ένα τρίτο των λοιμώξεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Emirates αναμένει περισσότερους από 450.000 επιβάτες να ταξιδέψουν από, προς και μέσω του Τερματικού Σταθμού 3 στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) σε περισσότερες από 1.600 πτήσεις τις επόμενες ημέρες.

«Οι πιο πολυσύχναστες ημέρες για την αεροπορική εταιρεία θα είναι τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, 2-3 Ιουλίου και 9-10 Ιουλίου, αν και η υψηλή κίνηση των επιβατών αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου», δήλωσε η Emirates.

Σχεδόν 100.000 επιβάτες θα φτάσουν στο Ντουμπάι με πτήσεις της Emirates για να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους κατά την ίδια περίοδο, πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.

Η Emirates, ένας από τους δύο εθνικούς αερομεταφορείς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σχεδιάζει να αυξήσει την ικανότητα πτήσης στο 90% των επιπέδων πριν από την πανδημία τον Ιούλιο. Τα αεροδρόμια του Ντουμπάι άνοιξαν επίσης το Terminal 1 και το Concourse D στις 24 Ιουνίου, μετά από κλείσιμο 15 μηνών λόγω της πανδημίας.

Τα περισσότερα άτομα που αναμένεται να διέλθουν στα ΗΑΕ τις επόμενες μέρες είναι σχεδόν ισοδύναμα με το σύνολο της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου τον Μάιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου.


Η Etihad Airways κινήθηκε επίσης για να επεκτείνει το πρόγραμμα «verified to fly» την Τετάρτη. Το πρόγραμμα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να επικυρώσουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα Covid-19 πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο για να βελτιώσουν τον χρόνο επεξεργασίας των επιβατών.

«Εκτιμούμε ότι αυτές είναι δύσκολες στιγμές για τους ταξιδιώτες και αυτή ήταν μια βασική πρωτοβουλία για την απλούστευση των ταξιδιών των επισκεπτών μας όσο το δυνατόν περισσότερο», ανέφερε σε δήλωση ο John Wright, αντιπρόεδρος της Etihad.