ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Τουρισμός: Ποια μέτρα έλαβαν Ελλάδα και Κύπρος για να διευκολύνουν τις αφίξεις Ρώσων

 

Ελλάδα και Κύπρος διευκολύνουν την άφιξη των Ρώσων τουριστών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των Ρώσων τουρ οπερέιτορ.

Ειδικότερα:

  • Οι ελληνικές αρχές έχουν επιταχύνει την έκδοση κωδικού QR. Ο κωδικός QR φτάνει τώρα αμέσως μετά την υποβολή της φόρμας PLF, την οποία πρέπει να συμπληρώσουν όλοι οι ταξιδιώτες πριν ταξιδέψουν στην Ελλάδα στη διεύθυνση https://travel.gov.gr.

Επιπλέον, η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF το αργότερο 24 ώρες πριν από την είσοδο άλλαξε, όπως αναφέρεται. Οι επιβάτες που πετούν στην Ελλάδα, οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο δεν συμπλήρωσαν τη φόρμα PLF, μπορούν να το κάνουν απευθείας στο αεροδρόμιο αναχώρησης, ακριβώς πριν από την πτήση. Ο κωδικός QR θα ληφθεί αμέσως μετά τη διαμόρφωση του εγγράφου στο e-mail που αναφέρεται στη φόρμα.

  • Η Κύπρος μείωσε το κόστος των τεστ  PCR για τον COVID-19. Έτσι, οι Ρώσοι πληρώνουν τώρα 15 ευρώ αντί για 30 ευρώ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και 19 ευρώ αντί για 32 στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι που έχουν υποβληθεί σε πλήρη εμβολιασμό Sputnik V, στην Κύπρο εξαιρούνται από πρόσθετα τεστ PCR με την επιφύλαξη της παροχής έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19.