ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Μέχρι τις 30 Ιουλίου οι αιτήσεις για επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις εστίασης


Μέχρι τις 30 Ιουλίου θα είναι  ανοικτή για αιτήσεις η Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ».

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, χθες εντάχθηκαν άλλες 7.473 αιτήσεις συνολικής δαπάνης 68,8 εκατ. ευρώ., ενώ λίγες μέρες πριν είχαν ενταχθεί ακόμη 1.014 επιχειρήσεις.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων πράξεων φτάνει τις 9.340 συνολικής δημόσιας δαπάνης 94,7 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται  και για τις άλλες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων καθώς ήδη πόροι ύψους 14,4 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί σε  ενταγμένες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δράση αφορά στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη της επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19,  με την προμήθεια πρώτων υλών, απαραίτητων για τη λειτουργία τους.

 Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.