ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Η Σάμος στο βάθρο της γαστρονομίας

 

Με το χρυσό μετάλλιο του παγκόσμιου οργανισμού Greek Taste Beyond Border GTBB” τιμήθηκε –για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού- ένας Σαμιώτης chef, ο κ. Ευάγγελος Μπιλιμπάς. Το “Certification of Value & Quality Gold Medal 2021” αποτελεί έναν τίτλο τιμής για εκείνους που αποδεδειγμένα έχουν ξεχωρίσει για την αξία τους και τη συνεισφορά τους στην ελληνική γαστρονομία.

Μέσω αυτής της διάκρισης, το ακριτικό νησί  Σάμος, ανεβαίνει στο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας. Ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια η σαμιακή κουζίνα καταξιώνεται όχι μόνο από την υψηλή ποιότητα των τοπικών προϊόντων, αλλά και από τις δημιουργίες των εξαιρετικών Σαμίων chef και μαγείρων.

Ανάμεσά τους, ο κ. Μπιλιμπάς είναι ένας από τους executive chefs που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες consulting δημιουργικής μαγειρικής τέχνης, κυρίως στο εξωτερικό. Στη γενέτειρά του, τη Σάμο, διατηρεί το “Aphrodite Garden Restaurant” στο Πυθαγόρειο, όπου με ιδιαίτερη θέρμη υπερασπίζεται την εξέλιξη της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα αυθεντικά, ποιοτικά γηγενή προϊόντα και τις ντόπιες πρώτες ύλες. Λάτρης της “Πυθαγορείου διατροφής”, έχει θέσει ως στόχο ζωής την ανάδειξή της ως κυρίαρχης τάσης στη σαμιακή κουζίνα του σήμερα. Συμμετέχει πλαισιώνοντας εθελοντικά την εκπροσώπηση της Σάμου σε διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια και διοργανώσεις, καθώς, όπως δηλώνει “το ευλογημένο αυτό νησί του Αιγαίου έχει τη δική του γαστρονομική ταυτότητα, που ξεκινά από τον φιλόσοφο Πυθαγόρα και φτάνει ως τη ‘φιλοσοφία’ της σαμιακής παραδοσιακής μαγειρικής...”

Το “Greek Taste Beyond Borders”, με έμβλημα την χρυσή σπείρα και έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ισχυρό και διεθνές business network, προάγοντας την ελληνική κουζίνα. Ο Σαμιώτης chef θα εκπροσωπήσει το νησί στο παγκόσμιο συνέδριο του “Greek Taste Beyond Borders”, στο οποίο θα παραστούν διεθνείς προσωπικότητες και κορυφαίοι chef από όλον τον κόσμο.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Δήμου Αθηναίων και θα λάβει χώρα στις 5 Ιουλίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος




”.