ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΣΥΞΕ: Εισήγηση για μαζική διάθεση των τεστ στην Ευρώπη

 


Ο ΠΑΣΥΞΕ θεωρεί ότι η μαζική διάθεση των τεστ στην Ευρώπη θα διευκολύνει τους πολίτες ώστε να συνεχίσουν να ταξιδεύουν. Όσα περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο πιο ασφαλείς θα αισθάνονται οι πολίτες να ταξιδεύουν, διευκολύνοντας την επάνοδό τους σε συνθήκες κανονικότητας.

Ταυτόχρονα ο Σύνδεσμος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να βρεθούν οι τρόποι ώστε η διενέργεια των εξετάσεων αυτών να καταστεί πιο προσβάσιμη και φθηνότερη για όλους τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες και αν είναι δυνατόν, με γρήγορο αποτέλεσμα (quick result).

Μία τέτοια εξέλιξη, παράλληλα με τη συνέχιση των ερευνών για τη δημιουργία εμβολίου, θα λειτουργήσει υποβοηθητικά στην προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού και των ταξιδιών τα επόμενα χρόνια, αλλά και στην επιστροφή των οικονομιών σε ρυθμούς ανάπτυξης.