ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Και η Ελλάδα στον κατάλογο για καραντίνα της Νορβηγίας

 

Η Νορβηγία επιβάλει εκ νέου περιορισμούς στα ταξίδια από Ισπανία


Πρόσφατα η Νορβηγία επανέφερε την καραντίνα για περισσότερους ταξιδιώτες από ξένες χώρες, ενώ πρόσθεσε και άλλες χώρες στον κατάλογο της, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Επίσης, επανέλαβε τη σύσταση προς τους Νορβηγούς να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Θυμίζουμε ότι η 10ήμερη καραντίνα ήδη ισχύει για την Πολωνία, τη Μάλτα, την Ισλανδία, την Κύπρο και την Ολλανδία,, τη Γαλλία, την Ελβετία, τις Νήσους Φερόες καθώς και από ορισμένες περιοχές της Δανίας και της Σουηδίας.

Με την νέα ανακοίνωση, θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου 2020.

Είναι πλέον σαφές ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αναζητούν τον περιορισμό του εξερχόμενου τουρισμού, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τονωθεί η εσωτερική τους οικονομία.