ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΗΠΑ: Τι αλλάζει στην επιβολή 14ήμερης καραντίνας

 


Σε ποιες χώρες καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ...

Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να αποτελούν πλέον μέρος της νέας κανονικότητας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (Centers for Disease Control and Prevention-CDC) άλλαξαν τις συστάσεις τους για καραντίνα.

Το CDC πρότεινε στο παρελθόν καραντίνα 14 ημέρες για τους ταξιδιώτες κατά την επιστροφή τους από υπερπόντιους προορισμούς ή από περιοχές με μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, κάτι που άλλαξε την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του CDC, η επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας έχει αρθεί, με τους ταξιδιώτες να συμβουλεύονται να ακολουθούν τα ίδια πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθούν σε καθημερινή βάση οι άνθρωποι.

Το CDC επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από τον τόπο που επισκέπτονται οι τουρίστες για το υπόλοιπο του 2020, θα πρέπει να διατηρούν κοινωνικές αποστάσεις, να φορούν μάσκα, να πλένουν τα χέρια τους συχνά και να παρακολουθούν πιθανά συμπτώματα κορωνοϊού όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Κι ενώ το CDC τόνιζε στις επικαιροποιημένες συστάσεις του ότι οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή όπου κατοικούν για 14 ημέρες αφότου εκτίθενται κατά λάθος στον ιό, δεν υπάρχει πλέον εντολή για καραντίνα δύο εβδομάδων.

Βέβαια, συνιστά ακόμη ταξιδιώτες που επισκέπτονται περιοχές με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων COVID-19, ή παρευρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις ή ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοιο, να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών και να κάνουν τεστ.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση στις Μπαχάμες αναθεώρησε προηγούμενη απόφασή της για την απαγόρευση των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει να καλωσορίζει τουρίστες από όλες τις χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί ακολουθούν τα κατάλληλα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.