ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Liquid Gastronomy: Από τη θεωρία στην πράξη



Αποτέλεσμα εικόνας για Liquid Gastronomy: Από τη θεωρία στην πράξη



Όλες οι σύγχρονες τεχνικές ορισμένων από τα καλύτερα bars παγκοσμίως και τα πιο επίκαιρα μυστικά της “υγρής γαστρονομίας” παρουσιάζονται στην Αθήνα, στις 11 και 12 Μαρτίου 2020, από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ). Εισηγητής του θα είναι ο κ. Δημήτρης Κονταράτος, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγος Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικός και τεχνολογικός συνεργάτης του γνωστού αθηναϊκού bar “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 καλύτερων cocktail bars παγκοσμίως.
Αποτέλεσμα εικόνας για Liquid Gastronomy: Από τη θεωρία στην πράξη

Τo πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, με θέμα “Liquid Gastronomy – Από τη Θεωρία στην Πράξη”, δίνει την ευκαιρία σε επαγγελματίες Chefs και Bartenders (Ξενοδοχείων και bars) να εντρυφήσουν στις πιο επίκαιρες τάσεις του διεθνούς bartending και της “υγρής γαστρονομίας”. Το εξειδικευμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΙΝΣΕΤΕ επιστρέφει το Μάρτιο στην Αθήνα, με στόχο να αναδείξει την αξία της διαρκούς και με διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης, από καταξιωμένους επαγγελματίες του F&B, ειδικά σήμερα που οι προοπτικές ανάπτυξης στους τομείς του τουρισμού, της ψυχαγωγίας και της γαστρονομίας επιβάλουν συνεχή επιμόρφωση και εξέλιξη.



Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, να κατανοήσουν και να διδαχθούν, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, όλες τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ορισμένα από τα καλύτερα bars ανά τον κόσμο. Θα μυηθούν στις πλέον καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας άρτιων και ευρηματικών συνταγών με υγρά, θα έρθουν σε επαφή με πρωτοποριακά bartending gadgets. Θα μάθουν πως να πειραματίζονται με ιδιαίτερα υλικά, γεύσεις, υφές, γαρνιτούρες ή σκεύη σερβιρίσματος, έτσι ώστε να δημιουργούν εμπνευσμένα και αρμονικά conceptual μενού, που θα αποπνέουν φαντασία, γνώση και δημιουργικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του “Liquid Gastronomy – Από τη Θεωρία στην Πράξη” θα περιλαμβάνει: Τυποποίηση συνταγών / Φυσικοχημικές μετρήσεις υλικών / Παραγωγή πουρέδων / Ρύθμιση και παραγωγή σιροπιών και χυμών / Εκχυλίσεις / Μαγείρεμα υπό κενό / Χρήση Σύγχρονων τεχνικών στο Bar / Παραγωγή Bitters / Πίκλες φρούτων / Βασική λειτουργία Rotovap, Φυγόκεντρου, Ocoo / Προτάσεις Pairing / Ρύθμιση γεύσης. Στο τέλος του εκπαιδευτικού διημέρου οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα παραλάβουν “Πιστοποιητικό Παρακολούθησης”, καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες, αλλά και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού προγράμματος.