ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα πρέπει να αποτελούν μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη




Αποτέλεσμα εικόνας για Η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα πρέπει να αποτελούν μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλη Μαρκόπουλο, συναντήθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού,  Μάνος Κόνσολας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο γαστρονομικός τουρισμός και η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας, ”πρέπει να καταστήσουμε τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα αναπόσπαστο μέρος του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος. Η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα πρέπει να αποτελούν μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη”.

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου συμφωνήθηκε να προχωρήσει, σε πρώτη φάση, η συλλογή στοιχείων σε σχέση με τη ζήτηση που υπάρχει σε πρώτες ύλες και παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα από τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Με βάση αυτό το μέγεθος και σε συνάρτηση με την παραγωγή και την επάρκεια προϊόντων, μπορεί να διαμορφωθεί το πλαίσιο σύνδεσης των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα με τα ξενοδοχεία.

Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιήσει ο κ. Κόνσολας και με τις ενώσεις ξενοδόχων άλλων περιοχών, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του εγχειρήματος.

”Διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα και των προϊόντων του με τον τουρισμό δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν διασφαλιστεί η επάρκεια, αλλά και η ανταγωνιστικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για αυτό και πρέπει να προηγηθεί η συλλογή στοιχείων για τη ζήτηση σε πρώτες ύλες και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από τις ξενοδοχειακές μονάδες”, τόνισε ο υφυπουργός Τουρισμού.