ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Το camping πιο δημοφιλές από ποτέ, χάρη σε Millennials και Gen X







Αποτέλεσμα εικόνας για Το camping πιο δημοφιλές
Η καυτή νέα τάση στην Αμερική, είναι το camping. Όπως αποκαλύπτει η μελέτη Camping of America 2019 της Kampgrounds of America (KOA) το είδος αυτό των διακοπών γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μεταξύ των νεότερων, ιδιαίτερα των Millennials και Gen X (που γεννήθηκαν μεταξύ 1965 και 1980).
Η ετήσια μελέτη αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 7 εκατομμύρια τροχόσπιτα στις ΗΠΑ, εκ των οποίων το 77% είναι από αυτές τις δύο ομάδες και μόνο το 23% είναι Baby Boomers ή μεγαλύτεροι.
Όπως αναφέρεται η βιομηχανία κατασκήνωσης έχει δει εντυπωσιακή ανάπτυξη από το 2014, κυρίως λόγω των νεότερων και πιο ποικιλόμορφων κατασκηνωτών.
Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο το 23% των κατασκηνωτών ήταν Baby Boomers ή μεγαλύτεροι.
Το ένα τρίτο του συνόλου των κατασκηνωτών περιγράφουν τους εαυτούς τους ως “δια βίου” κατασκηνωτές. Αυξανόμενο είναι το ποσοστό των Millennials και Gen X που περιγράφουν τον εαυτό τους με αυτόν τον τρόπο.
Αλλά νέοι κατασκηνωτές εξακολουθούν να μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους για camping. Το 20% δηλώνει ότι θα κάνει camping για πρώτη φορά φέτος.

Γιατί Millennials και Gen X αγαπούν το camping

  • Το 45% από ευχάριστες αναμνήσεις οικογενειακών διακοπών
  • Το 33% για να ξεφύγει από το πλήθος
  • Το 21% για να ανακαλύψουν μία νέα περιοχή
Η KOA προβλέπει ότι η βιομηχανία κατασκήνωσης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, καθώς το 90% των ερωτηθέντων εφήβων (Gen Z) δήλωσαν ότι σκοπεύουν να κάνουν camping ως ενήλικες.