Οι halal ταξιδιώτες θα δαπανήσουν 157 δις δολάρια μέχρι το 2020, οδηγούμενοι από τους millennials. Η κορυφαία εξερχόμενη αγορά παραμένει η Σαουδική Αραβία, η οποία θα αυξηθεί κατά 17% μόνο τα επόμενα τρία χρόνια φτάνοντας τα 27,9 δις δολάρια.
Όπως υπογραμμίζει το Arabian Travel Market’s οι μουσουλμάνοι millennials θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις μεταβαλλόμενες παγκόσμιες κοινωνικοοικονομικές τάσεις.
Επισημαίνει μάλιστα ότι οι ταξιδιωτικοί και τουριστικοί οργανισμοί θα πρέπει να προσελκύσουν όλο και περισσότερους ταξιδιώτες halal και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αυτής της τεράστιας αγοράς.
“Είναι βέβαιο ότι η αγορά ταξιδίων halal έχει γίνει μια δύναμη διαμόρφωσης της βιομηχανίας, από μόνη της. Έχει γίνει mainstream”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οι μεγαλύτερες χώρες και μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο βρίσκονται στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Οι περιοχές αυτές έχουν συνήθως μεγάλους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, με ευημερούσες μεσαίες τάξεις που έχουν στην πλειοψηφία τους νέοι.
Ταξίδια για…πίστη
Οι μουσουλμανικές κοινότητες δεύτερης και τρίτης γενιάς στις ανεπτυγμένες οικονομίες όπως σε Ευρώπη και σε Βόρεια Αμερική έχουν τώρα πολύ μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και συνολικά, η συνδυασμένη ανάπτυξή τους δημιουργεί αυξημένη ζήτηση για ταξίδια και τουρισμό βασισμένα στην πίστη.
Πως οι μη μουσουλμανικές χώρες θα προσελκύσουν halal ταξιδιώτες
Για τις μη μουσουλμανικές χώρες που θέλουν να προσελκύσουν halal ταξιδιώτες “μια εκστρατεία που βασίζεται στην εικόνα, είναι το κλειδί. Οι μουσουλμάνοι ταξιδιώτες θέλουν νέες εμπειρίες και σε αυτές τις εικόνες θα πρέπει να στοχεύσουν οι προορισμοί”.
Σύμφωνα με την έρευνα της Sociable Earth, οι μη μουσουλμανικές χώρες που θέλουν να προσελκύσουν halal ταξιδιώτες θα πρέπει:
- Να αυξήσουν την ποικιλία των τροφίμων halal στο ξενοδοχείο, όπως δήλωσε το 61,3%.
- Να είναι κοντά σε τζαμί, όπως δήλωσε το 61,1%.
- Να είναι κοντά σε εστιατόρια halal, δήλωσε το 55,2%.
- Να προσφέρουν ιδιωτικές βίλες πισίνας, δήλωσε το 14%.