ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Tο Βερολίνο ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας ιρανικής αεροπορικής στα γερμανικά αεροδρόμια







Αποτέλεσμα εικόνας για Tο Βερολίνο ανακαλεί την άδεια λειτουργίας ιρανικής αεροπορικής στα γερμανικά αεροδρόμια

Την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει σε ιρανική αεροπορική εταιρεία να χρησιμοποιεί τα εθνικά αεροδρόμια της από τον Ιανουάριο του 2019, είχε κάνει γνωστή η Bild ήδη από τον Δεκέμβριο.

Η γερμανική κυβέρνηση απέσυρε την άδεια λειτουργίας της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας Mahan στη Γερμανία, ανέφερε το πρακτορείο Reuters αναφέροντας μια κυβερνητική πηγή.

Οι κυρώσεις κατά της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας Mahan Air σχετίζονται με τις παράνομες δραστηριότητες του Ιράν στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων ο εντοπισμός ενός κατασκόπου που εργαζόταν ως μεταφραστής για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, είχαν μεταδώσει τα γερμανικά ΜΜΕ.
Η απόφαση ελήφθη μετά από εντατικές συζητήσεις και αφού οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι η γερμανική συνεργασία με την Mahan Air συνιστά απειλή για την ασφάλεια των αμερικανών πολιτών στα γερμανικά αεροδρόμια.

Η αεροπορική εταιρεία εκτελεί κάθε βδομάδα έξι πτήσεις από την Τεχεράνη προς τη Γερμανίας: τέσσερις πτήσεις από το Ντίσελντορφ και δύο ακόμη πτήσεις από το Μόναχο. Η Mahan Air υπέστη κυρώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2011.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, η αεροπορική εταιρεία μεταφέρει συστηματικά μαχητές και εξοπλισμό στη Συρία προκειμένου να υποστηρίξει την κυβέρνηση του πρόεδρου της χώρας Μπασάρ Αλ Άσσαντ.
Πηγή:sputniknews