ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Ποιές είναι οι διεθνείς τάσεις στα ταξίδια

Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιές είναι οι διεθνείς τάσεις στα ταξίδια


Η εξερεύνηση μικρών πόλεων οδικώς και η εμπειρία του τοπικού πολιτισμού είναι σίγουρα μια τάση που οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα ήθελαν να βιώσουν στα ταξίδια τους.
Ποιες όμως είναι οι διεθνείς τάσεις στα ταξίδια, οι οποίες θα διαμορφώσουν την τουριστική βιομηχανία στο μέλλον;
Η Ινδία ανερχόμενος προορισμόςΗ Ινδία ως ταξιδιωτικός προορισμός έχει πολλά να προσφέρει. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία Τουρισμού της χώρας το 2017, ο τοπικός τουρισμός έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 13%, δηλαδή περίπου 1.614 εκατομμύρια πολίτες ενώ τα διεθνή ταξίδια έχουν αυξηθεί κατά 17%, δηλαδή περίπου 22 εκατομμύρια άτομα.
Νέα τάση τα οδικά ταξίδια
Η εξερεύνηση των μικρών πόλεων οδικώς, η διέλευση των συνόρων της χώρας  από το έδαφος και η εμπειρία του έντονου τοπικού πολιτισμού είναι σίγουρα μια τάση που όλοι θα ήθελαν να γνωρίσουν. Αυτό δεν περιορίζεται βέβαια μόνο στην Ινδία, αλλά πολλοί οδηγούν από την Ινδία μέχρι την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και την Καμπότζη, αλλά και μέχρι χώρες της Ευρώπης.
Ταξίδια με camper αυτοκίνητα σε μακρινούς προορισμούς
Τα ταξίδια με camper αυτοκίνητα κερδίζουν συνεχώς. Λόγω των αναπτυσσόμενων οδικών διαδρομών ανά τον κόσμο, οι οδικές μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο γίνονται πραγματικότητα.
Solo ταξίδια
Ιδιαίτερα δημοφιλή γίνονται τα solo ταξίδια. Είναι κοινή πεποίθηση ότι κάποιος μπορεί να βιώσει τον τοπικό πολιτισμό και τους ανθρώπους του προορισμού που επισκέπτεται καλύτερα όταν είναι μόνος. Τα ατομικά ταξίδια εμφανίζονται πολύ συχνά στη bucket list των ανθρώπων.
Μοναδικές εμπειρίες
Σύμφωνα με τη booking.com, το 28% των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο αναζητούν μια μοναδική εμπειρία, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη διερεύνηση ανεξερεύνητων προορισμών όπως το Κιργιζιστάν ή το Καζακστάν. Το 27% των ταξιδιωτών θέλει να μάθει μια νέα δεξιότητα και το 25% θα ήθελε να κάνει ένα οδικό ταξίδι ή ταξίδι με τρένο.
Active διακοπές
Οι «δραστήριες διακοπές» είναι μια άλλη νέα τάση στα ταξίδια και περιέχουν δραστηριότητες όπως ορεινή ποδηλασία, γιόγκα, τρέξιμο ή οτιδήποτε σχετίζεται με γυμναστήριο.