ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Το χρονικό της κατάρρευσης της ρωσικής τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα





Αποτέλεσμα εικόνας για Αυξάνονται εκθετικά οι επιβάτες μακρινών πτήσεων που έρχονται στην Ευρώπη για διακοπές


Νέα σημαντική πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία κατά τη φετινή περίοδο στη χώρα μας.


Eνδεικτικό είναι το γεγονός, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ότι οι αφίξεις των Ρώσων για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου μειώθηκαν κατά 15,5% αγγίζοντας τις 450.000. 

 Όλα τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι φέτος οι αφίξεις από τη Ρωσία θα κινηθούν πέριξ των 500.000 πολύ μακριά από το ρεκόρ του 2014 οπότε οι αφίξεις είχαν φθάσει το 1,2 εκατ.


Ουσιαστικά, η μεγάλη πτώση της ρωσικής αγοράς επήλθε το 2015 και εκ τότε δεν επανήλθε ποτέ στα υψηλά της επίπεδα.  Έτσι, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος το 2015 οι αφίξεις έφθασαν τις 512.000, το 2016 τις 595.000 και το 2017 τις 588.000.

Αντίστοιχα πτωτικά κινήθηκαν και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τους Ρώσους τουρίστες.Ενδεικτικά το 2014 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ξεπέρασαν το 1,1 δισ. ευρώ, το 2015 κινήθηκαν στα 421 εκατ. ευρώ, το 2016 στα 436 εκατ. ευρώ και το 2017 στα 418 εκατ. ευρώ. 

 Φέτος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τους Ρώσους τουρίστες για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σημείωσαν πτώση περίπου 20% φθάνοντας τα 311 εκατ. ευρώ.

Πτωτική πορεία, όμως, ακολούθησε και η μέση δαπάνη ανά ταξίδι των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας καθώς από τα 1.125 ευρώ το 2014 και τα 1.221 ευρώ το 2015 έπεσε πέρυσι στα 903 ευρώ.