ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Πληρωμές επιχορηγήσεων για επενδύσεις σε ξενοδοχεία




Αποτέλεσμα εικόνας για Πληρωμές επιχορηγήσεων για επενδύσεις σε ξενοδοχεία


Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης οι πληρωμές επιχορηγήσεων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενέκρινε την αποδέσμευση των δύο εγγυητικών επιστολών της εταιρείας MEDITERRANEAN RESORT, που αφορούν στον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχείου 4 αστέρων, δυναμικότητας 68 δωματίων και 136 κλινών στην Πιερία, συνολικής ενισχυόμενης δαπάνης 4.035.624,51.

 Οι ανωτέρω εγγυητικές επιστολές,  ύψους 809.796,75 ευρώ και 300.000 ευρώ αντίστοιχα, που αφορούν στην εκταμίευση προκαταβολής ποσοστού 50%, της προβλεπόμενης επιχορήγησης, αποδεσμεύονται γιατί ο λόγος για τον οποίο είχαν εκδοθεί έχει πλέον εκλείψει μετά την πιστοποίηση της υλοποίησης του 50% της επένδυσης.

Παράλληλα, το υπουργείο ενέκρινε την καταβολή της πρώτης και της δεύτερης δόσης συνολικού ποσού 193.485,71 ευρώ  στην εταιρεία ΡΕΘΥΜΝΟ Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και αφορά στο επενδυτικό σχέδιο που υλοποιήθηκε από την εταιρεία.Τέλος, το υπουργείο ενέκρινε τη χορήγηση προκαταβολής ύψους 201.836,71 ευρώ στην εταιρεία SOUTH COAST A.Ε. που αφορά στην επιχορήγηση επέκτασης ξενοδοχείου 5 αστέρων κατά 64 κλίνες στη Μεσσηνία, συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 2.825.714 ευρώ και εγκριθείσας επιχορήγησης 1.412.857 ευρώ.