ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Οι Γάλλοι ξενοδόχοι κατά της Airbnb για αθέμιτο ανταγωνισμό






Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Γάλλοι ξενοδόχοι κατά της Airbnb για αθέμιτο ανταγωνισμό




Ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός φορέας της Γαλλίας άσκησε αγωγή κατά της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Όπως καταγγέλλει η ένωση UMIH, η Airbnb εν γνώσει της, διατηρεί καταχωρήσεις στο διαδίκτυο που δεν έχουν τους απαραίτητους κωδικούς μητρώου, όπως απαιτούν οι πρόσφατοι κανονισμοί σε πολλές γαλλικές πόλεις, με στόχο να περιοριστεί ο αριθμός των ατόμων που εκμισθώνουν τα σπίτια τους ως βασική απασχόληση.

Η Airbnb γνωρίζει ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες εκμισθώνουν τα δωμάτια ή τα διαμερίσματά πάνω από το όριο των 120 ημερών ετησίως που προβλέπουν οι κανονισμοί, ή ότι οι μισθωτές χρησιμοποιούν παράνομα την πλατφόρμα.

Η πρώτη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση ορίστηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 2019.

Ακόμα κι εάν υποθέσουμε ότι το 1% των καταχωρήσεων στην Airbnb είναι παράνομες, οι απώλειες για την ξενοδοχειακή βιομηχανία μπορεί να φθάνουν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως, επισημαίνει η ένωση.

Η ένωση ζητεί συμβολική αποζημίωση ύψους 143 ευρώ, αλλά και το αντίτιμο διανυκτέρευσης σε παράνομη καταχώρηση ιδιοκτήτη, ο οποίος ανακηρύχθηκε ένοχος από δικαστήριο.