ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

FORUM για την καταστροφή Παραδοσιακών Σκαφών








Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών θα ήθελε να σας ενημερώσει ότι την 25/9/20108 στο περιστύλιο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά έλαβε χώρα ημερίδα για τα παραδοσιακά σκάφη με θέμα: Μνήμες και τέχνηΗ καταστροφή των ξύλινων σκαφών στην Ελλάδα.
Όλοι οι ομιλητές αλλά και με παρεμβάσεις τους, οι επισκέπτες/ακροατές εξέφρασαν την πεποίθηση ότι κάτι άρχισε να κινείται προς θετική κατεύθυνση μετά από 27 έτη, αφού ή  κοινή γνώμη με την βοήθεια των ΜΜΕ για την καταστροφή των ξύλινων αλιευτικών σκαφών με επιδότηση της ΕΕ, αρχίζει να αλλάζει επιτέλους.
Ο αγώνας του Δημάρχου Πειραιά ευχόμαστε να υλοποιηθεί ώστε στο Μικρολίμανο να υπάρξει το πρώτο πλωτό μουσείο 21 παραδοσιακών σκαφών μέσω της διάσωσης αντίστοιχων παραδοσιακών αλιευτικών ξύλινων σκαφών από την καταστροφή τους. 
ο αντιδήμαρχος Πειραιά κύριος Πέτρος Κόκκαλης, ο πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών κύριος Νίκος Καβαλλιέρος 
Στο τέλος της ημερίδας γενική ήταν η πεποίθηση ότι αρχίζει ένας νέος αγώνας που θα έχει την υποστήριξη όλων των ενώσεων, φορέων, οργανώσεων και απλών φίλων για να υλοποιηθεί επιτέλους η κατάργηση του μέτρου αυτού, δηλαδή της ολοσχερούς καταστροφής επιπλέον 763 αλιευτικών παραδοσιακών σκαφών. 
Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι μας στον αγώνα για να διασώσουμε επιτέλους τα σκάφη και να φθάσουμε επιτυχώς στο επιθυμητό αποτέλεσμα.




Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών

              Ο Πρόεδρος                     Ο Αντιπρόεδρος               Η Γενική Γραμματέας
        Νίκος Καβαλλιέρος              Μάνος Βερνίκος              Αννίκα Μπαρμπαρήγου

ο αρχιτέκτονας και Δρ. Ιστορίας Ναυπηγικής κύριος Κώστας Α. Δαμιανίδης, η διευθύντρια Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κυρία Σταυρούλα - Βίλλυ Φωτοπούλου, η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κυρία Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών κύριος Νίκος Καβαλλιέρος