ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ποια είναι τα φθηνότερα και ακριβότερα ταξί στον κόσμο





Αποτέλεσμα εικόνας για Ποια είναι τα φθηνότερα και ακριβότερα ταξί στον κόσμο


Η βρετανική online πλατφόρμα Carspring συγκέντρωσε τις χρεώσεις των ταξί στις 80 πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, η πιο ακριβή πόλη είναι η Ζυρίχη. Για να σταματήσει ένα ταξί στο δρόμο οι οδηγοί χρεώνουν περισσότερα από επτά ευρώ, εκτός από τα 4,61 ευρώ που απαιτούνται για κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής. 

Η Γενεύη βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας, καθώς καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 2,87 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Η τρίτη θέση ανήκει στο Τόκιο, με την τιμή ανά χιλιόμετρο να φτάνει τα 2,50 ευρώ. Ωστόσο, αυτό που εκπλήσσει είναι το κόστος της διαδρομής από το διεθνές αεροδρόμιο Narita έως το κέντρο της πόλης, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 160 ευρώ. 

Στην τέταρτη θέση του καταλόγου βρίσκεται το Λονδίνο, όπου η τιμή φτάνει τα 2,47 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο με το ταξί. Ακολουθεί το Βερολίνο και το Άμστερνταμ με περίπου 2,03 ευρώ. 


Στην Ισπανία, στη Μαδρίτη τα ταξί χρεώνουν 2,40 ευρώ για την άνοδο της σημαίας και η τιμή ανά χιλιόμετρο είναι 1,05 ευρώ τις καθημερινές. Η Βαρκελώνη, από την πλευρά της, χρεώνει 2,15 ευρώ για την άνοδο της σημαίας και 1,13 ανά χιλιόμετρο.

Στον αντίποδα της λίστας βρίσκεται το Κάιρο όπου υπάρχουν τα φθηνότερα ταξί στον κόσμο. Η πολύβουη και μόνιμα μποτιλιαρισμένη πρωτεύουσα της Αιγύπτου καταγράφεται ως η φθηνότερη πόλη στον πλανήτη, όταν πρόκειται να χρειαστεί κάποιος ένα ταξί, δεδομένου ότι η υπηρεσία αυτή στοιχίζει 0,9 ευρώ ανά χιλιόμετρο (31 φορές λιγότερο από τη Ζυρίχη). Εξίσου φθηνά είναι η Μπανγκόκ και η Μόσχα, στη δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα, αφού ένα χιλιόμετρο κοστίζει μόνο 0,15 και 0,23 ευρώ.

Ακολουθούν η Πόλη του Μεξικού με 0,24 ευρώ και η Τζακάρτα της Ινδονησίας, καθώς και η Bangalore στην Ινδία, με 0,26 ευρώ.


http://traveldailynews.gr/

Ποια πόλη διαθέτει τα πιο φθηνά ταξί του κόσμου

Σύμφωνα με έρευνα βρετανικού οίκου τα ταξί του Καΐρου της Αιγύπτου είναι τα φθηνότερα στον κόσμο παρά την πρόσφατη  αύξηση της τιμής της βενζίνης στη χώρα, που οδήγησε στην αύξηση των κομίστρων τους.
Μία μέση διαδρομή στο κέντρο της πόλης (2-3 χιλιομέτρων), δεν στοιχίζει περισσότερο από 10 αιγυπτιακές λίρες, δηλαδή μισό ευρώ.
Αν κάποιος επιβάτης επιθυμεί να μεταβεί, πχ, από το κέντρο του Καΐρου στην Ηλιούπολη (μία απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων), τότε θα κληθεί να πληρώσει περίπου 30 αιγυπτιακές λίρες, δηλαδή κάτι λιγότερο από ενάμιση ευρώ.
Σύμφωνα με την ίδια βρετανική έρευνα, στην κορυφή των φθηνότερων ταξί στον κόσμο, μετά την Αίγυπτο, συναντούμε την Βομβάη, την Τζακάρτα, το Βουκουρέστι και την Πόλη του Μεξικού.
Στην ίδια έρευνα, που δημοσιεύεται στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ», αναφέρονται και πόλεις της αντίπερα όχθης, με τα πιο ακριβά ταξί στον κόσμο, που τα συναντούμε στην Ελβετία, και συγκεκριμένα τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, ενώ το Τόκυο, η Κοπεγχάγη και το Ελσίνκι ακολουθούν.
Για να αντιληφθεί κανείς την διαφορά ανάμεσα στο φθηνότερο και στο ακριβότερο ταξί στον κόσμο, η έρευνα δείχνει ότι στη Ζυρίχη το ταξί είναι περίπου 17 φορές ακριβότερο από το Κάιρο

www.cnn.gr/