ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Άνθρακες» οι δεσμεύσεις Fraport για αεροδρόμιο Ζακύνθου;


Περίπου έναν μήνα μετά την επίσημη παραλαβή από την Fraport Greece (ιδιοκτησίας της Fraport AG σε ποσοστό 73,4% και του ομίλου Κοπελούζου σε ποσοστό 26,6%) της διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και σημαντικά ζητήματα από όσα είχε δεσμευθεί ότι θα πράξει η κοινοπραξία με την ανάληψη της λειτουργίας τους και πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί τουλάχιστον στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Fraport στις 22/3/2017 «Οι άμεσες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμια με την ανάληψη της λειτουργίας τους από τη Fraport Greece και πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου περιλαμβάνουν γενικό καθαρισμό, βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους εσωτερικούς (τερματικοί σταθμοί) και εξωτερικούς χώρους των αεροδρομίων (χώρος στάθμευσης αεροσκαφών-διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης), αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής, βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης δωρεάν σύνδεσης με το διαδίκτυο (WiFi) και εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων».

Όμως, από καταγράφηκε από ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ζακύνθου πριν από δύο ημέρες στον χώρο, δεν τηρήθηκαν πολλά από τα υπεσχημένα του «μεγαλο-επενδυτή» με το «καλημέρα» στο τοπικό αεροδρόμιο και, ενώ, η θερινή τουριστική περίοδος έχει αρχίσει, με τον μέσο όρο των πτήσεων να είναι περίπου 20 σε καθημερινή βάση, τις τελευταίες ημέρες. Όπως αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, υπάρχουν άδειες πυροσβεστικές φωλιές χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό και μη συνδεδεμένες για τη τροφοδοσία τους με νερό, ενώ, πυροσβεστήρες ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί ή αναγομωθεί…