ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Τουριστικός Κώδικας Δεοντολογίας από το Βιετνάμ


Αποτέλεσμα εικόνας για Βιετνάμ
Κώδικα τουριστικής δεοντολογίας εξέδωσε το Βιετνάμ, με στόχο τη βελτίωση της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των επισκεπτών. Ειδικότερα, η χώρα κυκλοφόρησε έναν εθνικό κώδικα συμπεριφοράς για τους τουρίστες, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη επιζήμια και άτακτη συμπεριφορά.
Ο συγκεκριμένος κώδικας αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της χώρας και ισχύει για τους εγχώριους και διεθνείς τουρίστες, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες αλλά και τους ντόπιους που βρίσκονται σε τουριστικά σημεία, και εστιάζει στην πολιτιστική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους.
Ο κώδικας συμπεριφοράς ορίζει ότι όλα τα μέρη πρέπει να σέβονται τα τοπικά έθιμα και τον πολιτισμό, να συμμορφώνονται με τους τοπικούς κανονισμούς, να βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και να παρέχουν βοήθεια στα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά και τις γυναίκες. Οι επισκέπτες επίσης προειδοποιούνται ότι δεν πρέπει να καταστρέφουν τα πολιτιστικά και ιστορικά κειμήλια και να αφήνουν απόβλητα τροφίμων και ποτών.