ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Μειώθηκαν 11,5% τα ξενοδοχεία της Αθήνας σε 11 χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για Μειώθηκαν 11,5% τα ξενοδοχεία της Αθήνας σε 11 χρόνια
Κατά 11,5% μειώθηκε ο αριθμός των ξενοδοχείων της Αθήνας σε σύγκριση με το 2005, παρά την επενδυτική «άνοιξη» της τελευταίας διετίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε προ ολίγου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής, Αργοσαρωνικού κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.
Κάνοντας έναν απολογισμό για το 2016, ο επικεφαλής της ΕΞΑΑΑ σημείωσε πως η πληρότητα των μονάδων ξεπέρασε τα επίπεδα της καλής χρονιάς του 2008, αλλά η τιμή των δωματίων παραμένει σε επίπεδα 10% χαμηλότερα σε σύγκριση με την ίδια χρονιά.
Μιλώντας για το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων ιδιωτικών κατοικιών σε τουρίστες, ο Α. Βασιλικός ανέφερε πως ήδη το 2016 υπολογίστηκε ότι το δυναμικό τους αντιστοιχούσε στο 75% των συνολικών κλινών που διαθέτουν τα νόμιμα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Αθήνα.
Σύμφωνα με ένα σενάριο, μάλιστα, η αντιστοιχία τους μπορεί να φτάσει στα επίπεδα του 1 προς 1 από το 2018.
Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για ενστάσεις που διατηρεί η Ένωση των Ξενοδόχων για το σχετικό νομοσχέδιο. Έθεσε, ωστόσο, ως προτεραιότητα την εφαρμογή του και τις εκ των υστέρων διορθωτικές παρεμβάσεις σε αυτό.
 euro2day.gr