ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Αργή ανάκαμψη για την κίνηση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών


Από 1 έως 21 Μαρτίου ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 7,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Brussels Airlines, επέκτειναν τις δραστηριότητές τους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Όμως, συνολικά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρέτησε 1,2 εκατομμύρια και 1,1 εκατομμύρια επιβάτες, αντίστοιχα, μείωση 29,1% για το μήνα Μάρτιο και μείωση 46,5% για τον Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι.

Ο όγκος φορτίου μειώθηκε κατά 20,9% το Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2015. Τα αεροπορικά φορτία άρχισαν να παρουσιάζουν και πάλι ανάκαμψη τον Απρίλιο: έως 19,1% για το συνολικό φορτίο και μέχρι 2,7% στο ενσωματωμένο φορτίο σε σχέση με πέρυσι.

Αυτά τα στοιχεία για την ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα της προσωρινής αναστολής των λειτουργιών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, από τις 22 Μαρτίου-3 Απριλίου, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις 22 Μαρτίου στην αίθουσα αναχωρήσεων.