ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Στο λιμάνι της Κέρκυρας το πρώτο υδατοδρόμιο

Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για πτητικό έργο στα Ιόνια νησιά. στο Ιόνιο, Έτσι μετά την ενεργοποίηση της νομοθεσίας, που καθορίζει τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας των Υδατοδρομίων, το πρώτο υδατοδρόμιο θα δημιουργηθεί Στο λιμάνι της Κέρκυρας

Σημειώνεται ότι η άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου θα χορηγείται με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης – Μεταφορών και Ναυτιλίας. Τα υδατοδρόμια θα μπορούν να κατασκευάζονται ακόμη και με ΣΔΙΤ ή με Fast Track, ενώ θεσπίζεται η χρήση των “υδάτινων πεδίων” (δε θα απαιτείται άδεια) για τις έκτακτες – τουριστικές πτήσεις εκτός υδατοδρομίων. Στην περίπτωση αυτή, την απόλυτη ευθύνη για την επιλογή του καταλληλότερου – ασφαλέστερου σημείου προσθαλάσσωσης θα έχει πλέον ο πιλότος του υδροπλάνου σε συνεργασία με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές. Ο Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου θα καθορίζει τα τιμολόγια των παρεχόμενων από αυτόν υπηρεσιών. Για κάθε αναχωρούντα επιβάτη θα καταβάλλεται υπέρ του Δημοσίου τέλος ίσο με 5% του καθαρού ναύλου που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.



Σύμφωνα με την 
“ΕΡΑ Κέρκυρα”, η Ελληνικά Υδατοδρόμια θα χρησιμοποιήσει ως έδρα την Κέρκυρα αρχικά, για να εκτελεί πτήσεις τσάρτερ προς τους Οθωνούς, την Ερείκουσα και τους Παξούς, αλλά και πτήσεις περιήγησης τουριστών κρουαζιέρας που θέλουν να δουν την Κέρκυρα από ψηλά.