ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Νοτιοαφρικανός αγόρασε το νησάκι Σοφία των Εχινάδων


Το ελληνικό νησί Σοφία ή Σοφιά, το οποίο βρίσκεται στο Ιόνιο, πωλήθηκε σε δημοπρασία στις 11 Απριλίου, στο Γιοχάνεσμπουργκ. Πωλητές ήταν μία ελληνική οικογένεια που ζει στη Νότια Αφρική, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση του νησιού, δεδομένου ότι δεν τα... έβρισκε και προτίμησε έτσι τη λύση να μοιράσει το τίμημα των 2,8 εκατ. ευρώ.
Ο νέος ιδιοκτήτης είναι Νοτιοαφρικανός και το ποσό που κατέβαλε υπολείπεται των αρχικών εκτιμήσεων. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Auction Avenue, που είχε αναλάβει τη δημοπρασία, εξέφρασαν μάλιστα την έκπληξή τους για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν άλλες προσφορές, δεδομένου ότι πριν από τη δημοπρασία είχε δεχθεί πάνω από 100 τηλέφωνα από ενδιαφερόμενους για το νησί με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως τόπο διακοπών και χαλάρωσης. Το νησί μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά έξι σπίτια, ενώ το κοντινότερο αεροδρόμιο απέχει δύο ώρες. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει παροχή ρεύματος.
Το εν λόγω νησί είναι μία ακατοίκητη νησίδα του νησιωτικού συμπλέγματος των Εχινάδων, που βρίσκονται στο Ιόνιο Πέλαγος και συγκεκριμένα ανατολικά από την Ιθάκη και δυτικά από την Αιτωλοακαρνανία. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος μετά τον Πεταλά, την Οξεία, τη Δρακονέρα και το Προβάτι. Εχει έκταση 1 Km2, όπως η Μάκρη.