ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο HATTA προειδοποιεί  για κρούσματα απάτης σε τουριστικά γραφεία

 Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) αναφέρει ότι κάποιο άτομο, επικαλούμενο ιδιότητα διευθυντή του υπουργείου Τουρισμού (ή άλλης υπηρεσίας) προσεγγίζει τουριστικά γραφεία ενημερώνοντας τα, ότι έχει αναλάβει πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα φέρει στην Ελλάδα (περιοχή ανάλογα με την τοποθεσία του τουριστικού γραφείου) τουρίστες από την Ευρώπη (ή στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ.λπ.) σε μικρά επαναλαμβανόμενα γκρουπ για αρκετούς μήνες. Από το τουριστικό γραφείο ζητά συνεργασία (ξενοδοχεία, transfers, και λοιπές υπηρεσίες).

Για επισφράγιση της συνεργασίας/συμφωνίας ζητά από το τουριστικό γραφείο να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό συνεργάτη του ποσό που κυμαίνεται στα 4.300 ευρώ περίπου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μπορεί να σημειώσει ότι τα χρήματα θα επιστραφούν άμεσα στο τουριστικό γραφείο).

“Καμιά δημόσια υπηρεσία δε λειτουργεί με ανάλογο τρόπο”, τονίζει ο HATTA. Και συμβουλεύει τα μέλη του: “Μην προσφέρετε υπηρεσίες σε αγνώστων στοιχειών άτομα ή επιχειρήσεις. Πάντα να προχωρείτε σε έλεγχο”.