ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Εν συντομία


Forum Επιμελητηρίων ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με πρωτοβουλία του περιοδικού «Τουριστική Αγορά», σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, στο πλαίσιο και με την υποστήριξη της έκθεσης HO.RE.CA., διοργανώθηκε με επιτυχία το Forum Επιμελητηρίων.
Στόχος της διοργάνωσης ήταν η ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και η ενδυνάμωση της προσέλκυσης επισκεπτών προς την Ελλάδα. Οι χώρες των οποίων τα επιμελητήρια έχουν προσκληθεί και συμμετείχαν ήταν το ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ, ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ, ΕΛΛΗΝΟΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ και ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ. Τα επιμελητήρια αυτά αφορούν σε χώρες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος τόσο για την προσέλκυση επισκεπτών/τουριστών όσο και για συνέργειες και συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν από πλευράς των μεσογειακών χωρών προς τις μεγάλες και αναδυόμενες αγορές της Κίνας και της Βραζιλίας.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι σύμφωνα με μελέτες και εκτιμήσεις διεθνών οργανισμών και τον τομέα του επαγγελματικού και συνεδριακού τουρισμού, καθοριστικό ρόλο θα έχουν οι αναδυόμενες αγορές της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ινδίας.

Mouzenidis:Εντυπωσιακή αύξηση προκρατήσεων από τη Ρωσία
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Ομίλου Mouzenidis ολοκληρώθηκε με το κλείσιμο της περασμένης περιόδου και από τις αρχές του έτους έχει περάσει στη
φάση υλοποίησης προκειμένου να αξιοποιηθεί η σημαντική δυναμική που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του 2012.
Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, επιχειρείται η ενίσχυση των πωλήσεων σε περίοδο πολύ νωρίτερα από τη συνήθη περίοδο πραγματοποίησης του κύριου όγκου των κρατήσεων ιδίως στη Ρωσική αγορά, υλοποιώντας μία επιθετική και στοχευμένη τιμολογιακή πολιτική.
«Οι προκρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς εμφανίζουν αύξηση έως και 400% αυτό το διάστημα, κυρίως από τη Ρωσική την Ουκρανική και την αγορά της Λευκορωσίας και μολονότι οι κρατήσεις αυτές αντιπροσωπεύουν έναν μικρό σχετικά αριθμό σε σχέση με το σύνολο των ετήσιων κρατήσεων, δείχνουν μία ισχυρά ανοδική τάση» αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Mouzenidis Travel Γεώργιος Μασμανίδης.

Ύμνος στο Amanzoe Resort από την Victoria Hislop
Η διάσημη συγγραφέας του διεθνούς bestseller "The island" εξυμνεί το ξενοδοχείο AMANZOE στο Vanity Fair Μαρτίου 2013.
Στο πολυσέλιδο άρθρο της η Victoria Hislop δηλώνει καταγοητευμένη από τη χώρα μας και τη διαμονή της στο νέο ΑΜΑΝΖΟΕ resort στο Πόρτο Χέλι.

Προς συγχώνευση American Airlines-US Airways
Εις σάρκα μία ενώθηκαν οι δύο αμερικανικοί αερομεταφορείς American Airlines και US Airways, σχηματίζοντας τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο .
Ο νέος αμερικανικός αερομεταφορέας θα φέρει το όνομα American Airlines και ο στόλος της 1.500 αεροσκαφών αναμένεται να μεταφέρει περίπου 140 εκατ. επιβάτες ετησίως.
Η νέα συγχωνευμένη εταιρεία, χρηματιστηριακής αξίας 11 δισ. ευρώ θα απασχολεί 94.000 άτομα, ενώ θα πραγματοποιεί 6.500 πτήσεις το χρόνο.




Συμμετοχή της ΠΝΟ στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 20/2
Η διοίκηση της ΠΝΟ, κατά τη συνεδρίασή της την 6 Φεβρουαρίου 2013 απεφάσισε, με μυστική ψηφοφορία, τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 με πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00.


Πτώχευση 4.000 επιχειρήσεων εστίασης στην Αττική το 2011 

Περίπου 4.000 εστιατόρια έβαλαν λουκέτο το 2011 μόνον στην Αττική και χάθηκαν 24.000 εργασίας λόγω της κρίσης και της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%”, είπε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, κ. Γιάννης Τσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. τόνισε δε ότι ο κλάδος δε θα επιδιώξει τη μείωση του ΦΠΑ στο 19%, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, καθώς ακόμα και αυτό το ποσοστό παραμένει ιδιαίτερα υψηλό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Καθημερινή”, η κυβέρνηση προτίθεται να επιδιώξει τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στην εστίαση στο 19%, από το 23% που είναι σήμερα, βασιζόμενη στην πρόσφατη παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι υποεκτιμήθηκε το βάθος της ύφεσης στην Ελλάδα λόγω των μέτρων προσαρμογής. Από την πλευρά τους, οι επιχειρηματίες έχουν ζητήσει τη μείωση του ΦΠΑ που καλούνται να καταβάλουν στο 13%.