ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας:Έτος Γαστρονομίας το 2013


Έτος Γαστρονομίας, κήρυξε το 2013 η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 03/02/2013 στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας.

Την υλοποίηση των δράσεων του έτους Γαστρονομίας, που αποτελεί μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για την περιοχή με σημαντική γαστρονομική παράδοση και μοναδικές ποικιλίες τοπικών προϊόντων, όπως το λάδι, ελιές και κρασιά, θα αναλάβουν από κοινού η Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, συλλογικοί φορείς και επιχειρήσεις.
Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην προβολή του Νομού Μεσσηνίας προκειμένου να καταστεί ελκυστικός προορισμός με προτάσεις γαστρονομίας εκτός του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου που προσφέρει στους πολυάριθμους τουρίστες



Η Γενική Συνέλευση, αποφάσισε ομόφωνα την απονομή στον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΤΕΜΕΣ ΑΕ ( Costa Navarino), του τίτλου του Επίτιμου Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, για τις προσπάθειές του σε παγκόσμιο επίπεδο για την αναβάθμιση και την καθιέρωση της Μεσσηνίας, ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.



Για τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας και την ανάγκη ανάδειξής της μίλησαν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης εκ μέρους του Μανιατάκειου Ιδρύματος, η κ. Βίκυ Ιγγλέζου και ο καθηγητής κ. Νίκος Κατσαρός.



Στην εκδήλωση δόθηκε πανηγυρικός χαρακτήρας με μεγάλη συμμετοχή προσκεκλημένων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων πολιτικών και συλλογικών φορέων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση και προσφορά παραδοσιακών φαγητών και γλυκών που επιμελήθηκε επιτελείο σεφ από το Costa Navarino.