ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Εντός των ημερών η Βρετανία θα ανακοινώσει τις «αερογέφυρες» τουρισμού | Τι ισχύει για την Ελλάδα



Με αυτές τις χώρες στήνει «αερογέφυρες» η Βρετανία - Η αναφορά σε ...

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης που θα δίνει το «πράσινο φως» για διακοπές των Βρετανών σε χώρες του εξωτερικού, χωρίς την υποχρέωση της καραντίνας των 14 ημερών. Η ανακοίνωση αυτή θα αφορά μία σειρά από κράτη με τα οποία η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει προχωρήσει σε διευθετήσεις, δημιουργώντας «αεροδιαδρόμους».

Η λίστα των χωρών αυτών που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Γερμανία, το Βέλγιο, ενδεχομένως η Πορτογαλία.

Ενδεχομένως αργότερα να υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλους πιο μακρινούς προορισμούς.

Αντί της καραντίνας αναμένεται να εφαρμοστεί ένα σύστημα σηματοδότησης, στο οποίο οι χώρες προορισμού-προέλευσης θα καταχωρούνται με πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα, ανάλογα με το εάν θεωρούνται χαμηλού ή υψηλού ρίσκου σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) καλωσόρισε τις πρώτες πληροφορίες για την αντικατάσταση της γενικευμένης καραντίνας από το νέο σύστημα σηματοδότησης, καθώς θα ενθαρρύνει τους πολίτες να προχωρήσουν σε κρατήσεις διακοπών.