ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

ΠΟΤ: Σε 10 χώρες τα μισά διεθνή τουριστικά έσοδα το 2018- Δείτε ποιες είναι





Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΤ: Σε 10 χώρες τα μισά διεθνή τουριστικά έσοδα το 2018- Δείτε ποιες είναι


Δέκα χώρες συγκεντρώνουν το 50% των διεθνών τουριστικών εσόδων στον κόσμο και άλλες δέκα το 40% των διεθνών τουριστικών αφίξεων, δηλαδή 577 εκατ. αφίξεις, σύμφωνα με έρευνα του ΠΟΤ.

Οι 10 χώρες με τα μεγαλύτερα έσοδα είναι οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ταϋλάνδη, το Ην. Βασίλειο, η Ιταλία, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Κίνα.Οι ΗΠΑ που βρίσκονται στην πρώτη θέση, έχουν τουριστικά έσοδα 215 δισ. δολαρίων και 80 εκατ. επισκέπτες το 2018 με μέσο όρο εσόδων ανά επισκέπτη και ανά διαμονή τα 2.687 δολάρια, πολύ επάνω σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Η Γαλλία, στην τρίτη θέση εσόδων και στην πρώτη αφίξεων (πάνω από 89 εκατ. αφίξεις), έχει μέση τουριστική δαπάνη 752 δολαρίων.

 Η Ισπανία, δεύτερη σε αφίξεις και έσοδα, έχει μέσο όρο 891 δολάρια ανά άτομο και ανά διαμονή.

Τα αποτελέσματα αυτά σημαίνουν ότι η Ευρώπη αποτελεί πολύ-προορισμό με σύντομες διαμονές σε κάθε χώρα από αγορές του εξωτερικού, ενώ οι ΗΠΑ ως αγορά είναι πολύ-προορισμός από μόνη της.Δείτε τους πίνακες…






Πηγή:Tornos News