ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

H Ιταλική Costa Cruises, παρουσιάζει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της υγροποιημένου φυσικού αερίου





Αποτέλεσμα εικόνας για H Ιταλική Costa Cruises,  το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της υγροποιημένου φυσικού αερίου

Το Costa Smeralda το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Costa Cruises υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), του καθαρότερου ορυκτού καυσίμου στον κόσμο, θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του τον Οκτώβριο του 2019.
Τόσο το Costa Smeralda και το αδελφό πλοίο του, που θα κυκλοφορήσει το 2021, θα συμβάλουν στους φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας, όπως η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 25% μέχρι το 2020, που έχει θέσει η Costa Cruises και η Carnival Corporation.
Το όνομα του πλοίου, Costa Smeralda, θυμίζει έναν από τους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς στη Σαρδηνία (Emerald Coast), ενώ τα καταστρώματα και οι δημόσιοι χώροι του κρουαζιερόπλοιου έχουν ονόματα από διάσημα μέρη και πλατείες της Ιταλίας.
Το πλοίο θα διαθέτει 11 εστιατόρια, 19 μπαρ, χώρο σπα με 16 δωμάτια θεραπείας, ένα πάρκο νερού με διαφάνειες, τέσσερις πισίνες και μια περιοχή πλήρως αφιερωμένη στα παιδιά.
Το Costa Smeralda θα έχει επίσης το δικό του Costa Design Museum, “The CoDe”, αφιερωμένο στο ιταλικό design.
Από τον Νοέμβριο του 2019, το Costa Smeralda θα ταξιδέψει στη Δυτική Μεσόγειο μέχρι τον Απρίλιο του 2021, στις κρουαζιέρες μιας εβδομάδας που θα αναχωρούν από τη Σαβόνα, τη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, το Σιβιταβέκια και τη Λα Σπέτσια.