ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Αντάξιο της αίγλης της Μυκόνου το νέο αεροδρόμιο- έτοιμο το 2021




Αποτέλεσμα εικόνας για το νέο αεροδρόμιο-της Μυκόνου

Το 2021 θα είναι έτοιμο το νέο αεροδρόμιο της Μυκόνου, το οποίο θα συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τον παραδοσιακό χαρακτήρα των Κυκλάδων. Η επένδυση θα φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του νέου αεροδρομίου Μυκόνου, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Alexander Zinell, τόνισε:"Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου αεροδρομίου Μυκόνου ο οποίος συνδυάζει το όραμα όχι μόνο της εταιρείας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων και του ανοιχτού διαλόγου μαζί τους. Το νέο αεροδρόμιο Μυκόνου το 2021 θα αποτελεί συνώνυμο της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει μια σειρά αναβαθμίσεων σε λειτουργικό κυρίως επίπεδο ενώ τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται απρόσκοπτα.  Με την ολοκλήρωσή τους σε δυο χρόνια και συνολικές επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, το αεροδρόμιο της Μυκόνου θα αναδειχθεί σε ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια- μια πύλη τουρισμού εφάμιλλη του πανέμορφου αυτού τόπου".

Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Μυκόνου, εκτός από την ανακαίνιση του αεροσταθμού, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Επέκταση στην βόρεια πλευρά του υφιστάμενου κτηρίου συνολικής επιφάνειας 2000m2, η οποία θα στεγάσει το νέο τμήμα αφίξεων του αεροδρομίου.
  • Επέκταση κατά 500m2 του υφιστάμενου κτηρίου για τη δημιουργία περισσοτέρων πυλών αναχώρησης
  • Πλήρη αναδιαμόρφωση – ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων
  • Δημιουργία νέων εμπορικών καταστημάτων και εστίασης στον χώρο των αναχωρήσεων.
  • Πλήρη ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων υγιεινής
  • Δημιουργία δύο νέων χώρων διακεκριμένων επιβατών.
  • Τοποθέτηση νέου αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης αποσκευών
  • Επανασχεδιασμό ολόκληρης της περιοχής κυκλοφορίας οχημάτων στην είσοδο του αεροσταθμού

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια των γραφείων που ανέλαβαν το έργο, K-STUDIO και ΒΕΤΑPLAN, επιδιωκουν να δώσουν έναν ενιαίο χαρακτήρα στις όψεις του κτιρίου, ο οποίος θα έχει αναφορά στις ιδιαίτερες μορφολογικές αρχές της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής αλλά ταυτόχρονα θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ενός μοντέρνου αεροδρομίου.

 Το νέο αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί το 2026 δύο εκατομμύρια επιβάτες. Σήμερα διακινούνται περίπου 1,3 εκατ. επιβάτες.