ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Οι αλλαγές χρηματοδότησης Crowdfunding μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ε.Ε





Αποτέλεσμα εικόνας για Οι αλλαγές χρηματοδότησης Crowdfunding μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ε.Ε


Ανοίγει ο δρόμος για την δυνατότητα χρηματοδότησης επιχειρήσεων χωρίς την συμμετοχή των Τραπεζών και άλλων μεσαζόντων, με την ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου Crowdfunding.
Μετά την ψήφιση από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Κανονισμού Crowdfunding, με εισηγήτρια των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών την Εύα Καϊλή, αλλάζει στην Ευρώπη ο χάρτης για τις χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων και start-ups.
Ο κανονισμός χρηματοδότησης “από το πλήθος”, γνωστός ως Crowdfunding, που δημιουργεί το πανευρωπαϊκό πλαίσιο για κάθε επιχείρηση και start-up να εντάσσεται σε μία πλατφόρμα και να συλλέγει ζωτικά κεφάλαια, είτε με μορφή δανεισμού είτε με μορφή μερισμάτων, και που πάροχος των κεφαλαίων μπορεί να είναι όποιος πολίτης επιθυμεί να δανείσει ή να επενδύσει αντί μερίσματος.
“Ο στρατηγικός μας στόχος ήταν να ανοίξουμε ευκαιρίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα προκειμένου οι Ελληνικές επιχειρήσεις και τα start-ups να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω των crowdfunding platforms σε αγορές της Ένωσης εκτός Ελλάδας, δήλωσε η Εύα Καϊλή.
Το πετύχαμε αυτό για όλες τις μικρές χώρες που είτε δεν έχουν πληθυσμό για πετυχημένο crowdfunding είτε υφίστανται πιέσεις λόγω προβλημάτων στις αγορές κεφαλαίου τους”.
Μέριμνα του κανονισμού ήταν να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς εμβάθυνσης της αγοράς crowdfunding ως καινοτόμου μοντέλου συλλογής κεφαλαίου για τις επιχειρήσεις, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με ένα ομοιογενές νομικό πλαίσιο που εξασφαλίζει τους μικρούς επενδυτές, που είναι και οι βασικοί πάροχοι σε αυτό το σχήμα.