ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Πουλήθηκε το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι







Αποτέλεσμα εικόνας για Πουλήθηκε το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι



H Invel Real Estate Management Ltd ανακοίνωσε στο επενδυτικό κοινό ότι σε συνεργασία με την Dolphin Capital Partners, προχώρησαν σε συμφωνία εξαγοράς του 85.6% του Nikki Beach Resort & Spa, στο Πόρτο Χέλι, από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Dolphin Capital Investors, τη Fortress Inestment Group και τη Monarch Alternative Capital σε αναλογία 83.3% η Invel και 16.7% η Dolphin. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Invel και η Dolphin κατέχουν ποσοστό 70.4% και 15.2% αντίστοιχα στο ξενοδοχείο.

 Το υπόλοιπο ποσοστό 14.4% της ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου παραμένει στην Oakhill Advisors. Βάσει της σχετικής συμφωνίας των δύο πλευρών, η Dolphin θα συνεχίσει τη διαχείριση της επένδυσης με νέο επιτελείο management, δίνοντας έμφαση στην εισαγωγή νέων γευσιγνωστικών concepts και υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών οι οποίες θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ξενοδοχειακής μονάδας. 

Το Nikki Beach Resort & Spa είναι ξενοδοχείο 5 αστέρων, διαθέτει 66 δωμάτια και σουίτες, (όλα άνω των 50 τμ, και 65 τμ κατά μέσο όρο), beach club, 2 εστιατόρια, γυμναστήριο και spa και βρίσκεται στον κόλπο του Πόρτο Χελίου. Άνοιξε το 2014 ώς μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου που λειτουργούσε παλαίοτερα ως τουριστική μονάδα.

 Ο διευθύνων σύμβουλος της Invel Real Estate Management Ltd Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεπενδύουμε με την ομάδα της Dolphin στην εξαγορά του Nikki Beach Resort and Spa, και είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θέτει γερές βάσεις και για περαιτέρω επενδύσεις στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα. Ακολουθώντας την πρόσφατη επιτυχημένη αναδιοργάνωση της NBG Pangaea REIC, της οποίας η Invel είναι ο κύριος μέτοχος, με την εισαγωγή δύο θεσμικών επενδυτών, η Invel επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα και να επεκταθεί επιχειρηματικά σε υψηλών προδιαγραφών τουριστικά ακίνητα της ελληνικής επικράτειας».

 O Μίλτος Καμπουρίδης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dolphin Capital δήλωσε: «Όταν πριν 4 χρόνια δημιουργήσαμε το Nikki Beach Resort and Spa, σκοπός μας ήταν να προσθέσουμε ένα διαφορετικό concept στην περιοχή του Πόρτο Χελίου στην οποία είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι με τα 2 άλλα μας έργα, το Amanzoe και το Kilada Hills.

 Πιστεύω ότι μαζί με την Invel θα δώσουμε νέα πνοή στο ξενοδοχείο αυτό και εύχομαι να είναι η αρχή και για άλλες συνεπενδύσεις». Invel Real Estate Management Ltd Η Invel Real Estate Management Limited («Invel») ιδρύθηκε το 2013 και εξειδικεύεται σε επενδύσεις και asset management στο χώρο του ευρωπαϊκού real estate με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία, και έντονη δραστηριοποίηση στο Ηνωμένο Βασιλείο, Πολωνία και υπόλοιπη Κεντρική και Νότια Ευρώπη. 

Μέσα από τις επενδύσεις της στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ και το Aphrodite Hills, το μεγαλύτερο ολοκληρωμένο resort στην Κύπρο, η Invel είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές σε real estate και hospitality στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Το δυναμικό της Invel περιλαμβάνει μια ομάδα επαγγελματιών με αρκετές δεκαετίες επενδυτικής εμπειρίας σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων στην Ευρώπη.

 Η συνολική αξία των συναλλαγών στις οποίες συμμετείχε η ομάδα υπερβαίνει τα €20δις, έχοντας ολοκληρώσει πολλές συναλλαγές ορόσημα με πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα. Η Invel διατηρεί γραφεία και στενές επαγγελματικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων, στο Λονδίνο, στο Μιλάνο, στην Αθήνα, στη Λεμεσό, στο Λουξεμβούργο και στο Άμστερνταμ. Η τοπική της παρουσία σε συνδυασμό με τη σημαντική εμπειρία και τη σε βάθος γνώση μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών συνιστούν μια πλατφόρμα που εντοπίζει, αξιολογεί και αντιδρά γρήγορα σε ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών ευκαιριών. Dolphin Capital Η Dolphin Capital Partners (“DCP») αποτελεί επενδυτικό όμιλο που ιδρύθηκε το 2004, με εξειδίκευση στο τουριστικό real estate στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική. Από την ίδρυσή της, η DCP έχει αντλήσει ίδια κεφάλαια άνω του €1.2 δισ. τα οποία και έχουν επενδυθεί σε 6 χώρες.

 Η ομάδα της DCP αποτελείται από επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία στην Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, αλλά και συμμετοχή σε γνωστές διεθνείς συναλλαγές. Η τεχνογνωσία της περιλαμβάνει τη συνεργασία της με κορυφαίους διαχειριστές ξενοδοχείων πολυτελείας παγκοσμίως, καθώς και την εκμετάλλευση μικτών τουριστικών επενδύσεων μέσω πωλήσεων παραθεριστικών κατοικιών. Παραδείγματα επιτυχημένων έργων της DCP είναι το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, τα Amanera και Playa Grande Golf στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Ritz Carlton Reserve στο Pearl Island στον Παναμά. Πρόσφατα η DCP επένδυσε στην αγορά ποσοστού του Amanzoe, διατηρώντας παράλληλα και τη διαχείρηση του έργου. 

Το κύριο επενδυτικό όχημα του ομίλου είναι η Dolphin Capital Investors (DCI), εταιρεία εισηγμένη στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. 

Πηγή:money-tourism.gr