ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Εισιτήριο στις παραλίες Ελαφονήσι και Μπάλο ζητούν οι ξενοδόχοι Χανίων


Αποτέλεσμα εικόνας για Εισιτήριο στις παραλίες Ελαφονήσι και Μπάλο ζητούν οι ξενοδόχοι Χανίων


Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δύο δημοφιλείς παραλίες του Ελαφονησίου και του Μπάλου. Με  κοινή επιστολή προς τους Δήμους Κισάμου και Καντάνου – Σελίνου,  Προτείνει δε και πάλι την επιβολή εισιτηρίου στις δύο παραλίες, ώστε να υπάρχει έλεγχος της ροής των επισκεπτών.

Την είδηση δημοσιεύει το parakritika.gr και ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

“Τελειώνοντας  την φετινή τουριστική σαιζόν διαπιστώνουμε όλοι ότι οι μοναδικού κάλους παραλίες του δήμου σας, ήταν ξανά πρώτες στις προτιμήσεις των επισκεπτών σε όλη την Κρήτη, όπως φυσικά αξίζει σε αυτά τα καταπληκτικά μνημεία της φύσης.

Παράλληλα είναι γνωστό, από τη δημοσιότητα που έχουν λάβει, ότι υπάρχουν παράπονα πολλών επισκεπτών μας για την κατάσταση που υπάρχει στις παραλίες, ιδιαίτερα του Μπάλου και του Ελαφονησίου, σε επίπεδο καθαριότητας, ευταξίας και συνωστισμού.

Έχουμε δε, και το καταπληκτικό φαινόμενο, διάφοροι πλανόδιοι να πωλούν βαζάκια με άμμο καταστρέφοντας τις παραλίες και το οικοσύστημά τους με ανεπανόρθωτη βλάβη.

Η ανεξέλεγκτη στάθμευση μέσα στην άμμο, κάτω από κέδρους, καταστρέφοντάς τους, και τα χιλιάδες αυτοκίνητα δημιουργούν μια εικόνα που μόνο κολακευτική δεν είναι για τον τόπο μας και τον τουρισμό μας.

Οι διαμαρτυρίες πολλών επισκεπτών είναι γνωστές, τις έχουμε επισημάνει και θέλουμε ξανά να επιστήσουμε την προσοχή σας, ώστε την επόμενη τουριστική περίοδο, 2019 να υπάρχει έλεγχος στις ροές των επισκεπτών και, φυσικά, να είναι γνωστό πόσους επισκέπτες μπορεί να δεχτεί κάθε παραλία ημερησίως, ώστε να αποφύγουμε τι απαράδεκτες αυτές εικόνες και την υποβάθμιση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος.

Προτείνουμε λοιπόν ξανά την επιβολή εισιτηρίου, καταρχήν στις παραλίες του Μπάλου και του Ελαφονησίου, ώστε να υπάρχει έλεγχος των ροών των επισκεπτών, ενώ παράλληλα προκειμένου να αποφευχθούν, δήθεν παρεξηγήσεις επισημαίνουμε ότι τα έσοδα πρέπει να είναι ανταποδοτικά.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα να κατευθύνονται στην καθαριότητα, στην ύπαρξη οργανωμένων καντίνων και εστιατορίων, στην καθημερινή αποκομιδή σκουπιδιών, τη φύλαξη από την ανεξέλεγκτη κατασκήνωση ή κάμπινγκ και φυσικά την προστασία και αναβάθμιση των συγκεκριμένων παραλίων και του περιβάλλοντος.

Επειδή στο παρελθόν έχει γίνει πολύ συζήτηση για την συγκεκριμένη πρόταση, επαναλαμβάνουμε ότι στοχεύει μόνο στην αναβάθμιση, συντήρηση και ανάδειξη τους”.