ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Τι αναζητούν οι Κινέζοι τουρίστες στα ταξίδια τους


Αποτέλεσμα εικόνας για Τι αναζητούν οι Κινέζοι τουρίστες στα ταξίδια τους

Ταξιδεύουν συνήθως σε μεγάλες ομάδες, κουβαλούν σακίδια μπροστά τους σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από τους πορτοφολάδες και βγάζουν αμέτρητες selfies παντού. Στους ζεστούς προορισμούς έχουν ομπρέλες και φορούν μακρυμάνικα ρούχα για να μην καούν.
Κάπως έτσι είναι το προφίλ των Κινέζων τουριστών τους οποίους όλο και περισσότερες εταιρείες τουρισμού θέλουν να προσελκύσουν.
Τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά κινεζικών τουριστών στην Ευρώπη
Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των Κινέζων τουριστών είναι ότι φέρνουν πάντα λίγη από την Κίνα στις αποσκευές τους. Για παράδειγμα, θερμός μπουκάλια, αυτοκόλλητα, μαγειρεμένα λαχανικά από την Κίνα, στιγμιαία noodles και άλλα.
Επιπλέον, οι Κινέζοι τουρίστες θέλουν πάντα να είναι online. Φυσικά, το WLAN είναι υποχρεωτικό στα ξενοδοχεία, ενώ πολλοί ταξιδιώτες έχουν ήδη παραγγείλει wireless routers στην Κίνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Σημειώνεται ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους τουρίστες να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους με τους φίλους και την οικογένειά τους στο δημοφιλές κοινωνικό μέσο WeChat.
Αίσθηση του Ρομαντισμού
Η αγορά τσαντών πολυτελείας και άλλων προϊόντων υψηλής ποιότητας υποδηλώνει ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πολύ για τα υλικά αγαθά. Ωστόσο ο καταναλωτισμός δεν είναι το μόνο που επιθυμούν αλλά ψάχνουν και για ρομαντισμό στις αποδράσεις τους. Ειδικά όσους έχουν δει σε τηλεοπτικές σειρές ή στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.
Μοναδικές εμπειρίες ζωής
Πολλοί Κινέζοι τουρίστες πραγματοποιούν ένα μεγάλο ταξίδι σε χώρες της Ευρώπης μόνο μία φορά στη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ταξιδιώτες που δεν έχουν μεγάλη περιουσία ή οικογένεια στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, οι Κινέζοι τουρίστες θέλουν να δουν όσο το δυνατόν περισσότερα.
Επιπλέον, για τους Κινέζους τουρίστες οι χαλαρωτικές διακοπές δεν περιλαμβάνουν το τρίπτυχο θάλασσα,  παραλίες και κρασί. Η ιδέα του μαυρίσματος στον ήλιο δεν αποτελεί προτεραιότητα στις διακοπές τους καθώς το λευκό δέρμα θεωρείται για αυτούς πρότυπο ομορφιάς.
Όσον αφορά στο κρασί, τα λευκά και τα κόκκινα κρασιά δεν είναι ακόμη δημοφιλή στην Κίνα. Το ευρωπαϊκό κρασί σερβίρεται συχνά μόνο για επαγγελματικά γεύματα, ενώ ένα ποτήρι κρασί για χαλάρωση είναι μια εξαίρεση στην κινεζική καθημερινή ζωή.
Τέλος, για τους περισσότερους ταξιδιώτες από την Κίνα, η ημέρα λήγει στις 10 μ.μ. με τη νυχτερινή ζωή στις πόλεις να αποτελεί επιλογή για τους νέους Κινέζους ταξιδιώτες.