ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Τουρκία: Μετά τη Booking.com, "στοπ" και σε Airbnb, Expedia, Skyscanner;






Αποτέλεσμα εικόνας για TÜRSAB.


Πρόκειται για καθιερωμένες διεθνείς πλατφόρμες όπως η Airbnb, η Agoda, η Skyscanner και η Expedia, οι οποίες, σύμφωνα με την TÜRSAB, δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα τουρκικά τουριστικά γραφεία και τουρ οπερέιτορ, καθώς ενώ αποκτούν έσοδα διαθέτοντας στην τουρκική αγορά το τουριστικό προϊόν της χώρας, δεν αποδίδουν φόρους στο κράτος.

Η χρήση της πλατφόρμας της Booking.com απαγορεύθηκε στη χώρα πέρυσι το Μάρτιο έπειτα από δικαστική απόφαση για δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού, κατά τη σχετική προσφυγή της TÜRSAB.

 Ως εκ τούτου, η Booking.com σταδιακά περιόρισε τα δωμάτια που προσέφερε στους Τούρκους χρήστες της στην Τουρκία.

 Ωστόσο, η πλατφόρμα και η εφαρμογή της μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ταξιδιώτες του εξωτερικού για πραγματοποίηση κράτησης στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωσή της, τότε, η Booking.com ανέφερε ότι συμβάλλει στον υγιή ανταγωνισμό στην τουρκική αγορά προσφέροντας στους Τούρκους καταναλωτές μια διαφανή και εύκολη πλατφόρμα σύγκρισης τιμών και κράτησης καταλυμάτων σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της TÜRSAB, κ. Firuz Bağlıkaya πρόσφατα δήλωσε ότι η Booking.com μπορεί να λειτουργήσει και πάλι στην Τουρκία ακολουθώντας όμως τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

Όπως είπε, η ένωση επιδιώκει ένα μοντέλο «εταιρικής συνδρομής» για εταιρίες όπως η Booking.com, οι οποίες έχουν έδρα στο εξωτερικό όμως φέρνουν σε επαφή τους καταναλωτές με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

 Αφού εφαρμοσθεί αυτό, υπηρεσίες όπως της Booking.com θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και πάλι στη χώρα, τόνισε.