ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Η Ισπανία επανακαθορίζει τις προδιαγραφές για τα σπίτια, που νοικιάζονται σε τουρίστες






Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ισπανία επανακαθορίζει τις προδιαγραφές για τα σπίτια, που νοικιάζονται σε τουρίστες

Η Κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο θα επιχειρήσει να λύσει σε συνεργασία με τις αυτονομίες  δύο θέματα που καίνε λόγω και της κοινωνικής τους διάστασης: 

Το ζήτημα της μίσθωσης σπιτιών σε τουρίστες, καθορίζοντας τις προδιαγραφές της τουριστικής κατοικίας και το ζήτημα των taxi (Uber κλπ) Το ζήτημα της τουριστικής κατοικίας, όπως τονίσθηκε, πρέπει να εξετασθεί τόσο από την πλευρά της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος (γιατί όπως είπε και η Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού M. Maroto με την μαζική είσοδο στην τουριστική αγορά ενοικιαζόμενων σπιτιών το ποιοτικό επίπεδο έπεσε),  όσο και από τη κοινωνική πλευρά του γιατί οδήγησε σε αύξηση των ενοικίων καθώς και σε μετατροπή ολόκληρων συνοικιών σε "θεματικές".

 Η Συνομοσπονδία Ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων εξάλλου υποστηρίζει ότι η προσφορά υπηρεσιών στα ενοικιαζόμενα σπίτια πρέπει να είναι εφάμιλλη των ξενοδοχείων.

Προκειμένου δε να σταματήσει το πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού και της πειρατείας εξετάζεται η υπαγωγή των ενοικιαζομένων σπιτιών σε μητρώο εθνικής εμβέλειας προκειμένου να εξαλειφθούν και οι κατά τόπους διαφορές ως προς τον ορισμό και τις προδιαγραφές της τουριστικής κατοικίας. 

Έτσι, αναμένεται να καθοριστούν ενιαία κριτήρια στην τουριστική μισθωση σπιτιών, ενώ θα υπάρξει μια πραγματική απογραφή τους.