Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στηρίζει ως χορηγός τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports,


Αποτέλεσμα εικόνας για Safe Water SportsΟ Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει ως χορηγός τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports, για την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τη θάλασσα, με στόχο την πρόληψη και την μείωση των πνιγμών και των ατυχημάτων που κάθε χρόνο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, συμβαίνουν στη θάλασσα στην Ελλάδα.

Η συνεργασία αυτή έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ενημερωτικής εκστρατείας του Safe Water Sports που στο επίκεντρό της έχει τον Έλληνα και ξένο επισκέπτη που ταξιδεύει το καλοκαίρι σε κάποιον θαλάσσιο ελληνικό προορισμό μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας. Ο κύριος άξονας της ενημέρωσης των ταξιδιωτών είναι η δωρεάν εφαρμογή Safe Water Sports που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός και η οποία περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες όπως:
 • ΟΛΕΣ και ΜΟΝΟ τις νόμιμες επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ (waterskiscuba diving, tubes, kitesurf, ενοικιάσεις σκαφών κ.λπ.) που λειτουργούν στην Ελλάδα,
 • τις 3.000+ παραλίες με πρόσβαση που έχουν χαρτογραφηθεί από κοινού με το Λιμενικό Σώμα, με ενδεικτικές πανοραμικές φωτογραφίες και ενημερωτικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά τους αναφορικά με την ασφαλή κολύμβηση, όπως: ύπαρξη ναυαγοσώστη, βαθιά/ρηχά νερά, το είδος της παραλίας –πχ. αμμώδης, με βότσαλα κ.λπ.-, το μήκος της παραλίας, αν η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αν υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, parking κ.λπ.),
 • τις μαρίνες, τα αλιευτικά καταφύγια και γενικότερα τις τοποθεσίες που επιτρέπεται ο ελλιμενισμός σκαφών, καθώς και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν.
 • Επιχειρήσεις ενοικίασης ταχυπλόων σκαφών
 • τους ισχύοντες κανονισμούς ασφάλειας (νομοθεσία) για κάθε θαλάσσιο σπορ και δραστηριότητα στη θάλασσα καθώς και πολλές σχετικές συμβουλές
 • τα νοσοκομεία και τις λιμενικές αρχές που βρίσκονται σε όλη τη χώρα
 • τέλος, ειδικά ενημερωτικά προγράμματα για παιδιά και νέους με θέμα την ασφάλειά τους στη θάλασσα και το νερό.
Επίσης οι πολίτες μπορούν μέσω εφαρμογής (app) Safe Water Sports να: 
■ καταγγείλουν / αναφέρουν κάθε παραβατική ή παράνομη δραστηριότητα στη θάλασσα που πέφτει στην αντίληψή τους και η οποία βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, και, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μας, να ενημερώσουν το Λιμενικό Σώμα ώστε εκείνο να παρέμβει όπου και αν χρειάζεται.
■ σχολιάσουν και να βαθμολογήσουν (rate & comment) μια επιχείρηση θαλασσίων σπορ – μέσων αναψυχής, και με αυτό τον τρόπο να επιβραβεύσουν τους άριστους επαγγελματίες και να βοηθήσουν τους υπόλοιπους να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι προσφέροντας υπηρεσίες ποιοτικές και ασφαλείς.

Η συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports περιλαμβάνει επίσης πολλές δράσεις κατά την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2018, όπως:

1.            Προβολή στα lightboxes τους αεροδρομίου
2.            Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για το Safe Water Sports appPromoters σε σημεία εντός του αεροδρομίου, θα δίνουν ενημερωτικά φυλλάδια ή/και πληροφορίες στους ταξιδιώτες που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε κάποιον ελληνικό προορισμό.
3.            Προβολή του Safe Water Sports app με ειδικό banner στο website του αεροδρομίου. (https://www.aia.gr/el/traveler)
5.            Social media campaign, στην οποία θα αξιοποιείται το ενημερωτικό υλικό του Οργανισμού Safe Water Sports

Στη χώρα μας, με τα 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμής, συμβαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 300 περιστατικά θανάτων στη θάλασσα, πολλά από τα οποία οφείλονται στην απουσία γνώσης βασικών κανόνων κολύμβησης και κυκλοφοριακής συμπεριφοράς με σκάφος.

Η πρωτοβουλία του Safe Water Sports, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει και έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τόσο οργανωμένο τρόπο και αφορά τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Μπορεί δε να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό με άμεσο στόχο την προσέλκυση τουριστών και επενδύσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Safe Water Sports (κα. Ζωή Γαΐτη)          T:  2108029428, einfosafe@safewatersports.gr*             *             *
Το Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που έχει ως βασικούς στόχους την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων καθώς και την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας.
Τέσσερεις είναι οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησης του Οργανισμού:
 • Υποστήριξη του έργου της πολιτείας (Λιμενικό Σώμα) για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον θαλάσσιο χώρο, μέσω ενός Πληροφοριακού Συστήματος που έχει παραχωρήσει εντελώς δωρεάν το Safe Water Sports.
 • Εκπαίδευση παιδιών και νέων σε σχολεία, κατασκηνώσεις, κολυμβητήρια, παραλίες κ.λπ. 35.000 μαθητές ενημερώθηκαν – εκπαιδεύτηκαν το 2017 μέσω των διάφορων εκπαιδευτικών μας δράσεων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Safe Water Sports έχει την έγκριση του Υπ. Παιδείας.
 • Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ειδικών ενημερωτικών δράσεων
 • Πιστοποίηση επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ με το ιδιωτικό πρότυπο “watersports certified quality” σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas.
Στο πλαίσιο των δράσεών του ο Οργανισμός έχει αναπτύξει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών, που είναι σήμερα διαθέσιμη στο Internet (μέσω του website μας – https://safewatersports.gr) αλλά κυρίως μέσω εφαρμογών (apps) για όλα τα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν.
Το Safe Water Sports συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Ναυτιλίας – Λιμενικό Σώμα, την ΚΕΔΕ, Δήμους και Περιφέρειες, την Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής, καθώς και με άλλους φορείς για κοινές δράσεις. Την πρωτοβουλία στηρίζουν μεγάλοι Οργανισμοί και επιχειρήσεις όπως: το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Λάτση, τα ΕΛΠΕ, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, κ.ά.  Περισσότερες πληροφορίες για τον Οργανισμό μας μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link: http://bit.ly/2wqCwxv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου