ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

” Η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη – Κανένα επενδυτικό σχέδιο “







SONY DSC
Δύο χρόνια μετά την ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου δεν έχει προχωρήσει κανένα επενδυτικό σχέδιο από αυτά που έχουν υποβληθεί, αποκαλύπτουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας,  Ντόρας Μπακογιάννη, και ο τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση των δύο τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση χρειάστηκε ενάμιση χρόνο για να φέρει ένα νέο αναπτυξιακό νόμο, που, ουσιαστικά, αποτελεί μία αντιγραφή του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού, δύο χρόνια μετά την ψήφιση του Αναπτυξιακού Νόμου δεν υπάρχει ούτε μία υπογεγραμμένη απόφαση από το Υπουργείο ή τον αρμόδιο
Αναπληρωτή Υπουργό για ενταγμένο έργο σε οποιοδήποτε καθεστώς ενισχύσεων.
Η ελάχιστη και μοναδική πρόοδος που έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εδώ και τρεισήμισι χρόνια, είναι οι αξιολογήσεις και μόνο για τα επενδυτικά σχέδια της προκήρυξης του καθεστώτος «Γενικής Επιχειρηματικότητας», για τα οποία, φυσικά, Εγκριτική Απόφαση δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα τρία καθεστώτα που προκηρύχθηκαν τον Οκτώβρη του 2016, το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αποδεικνύει ότι δεν έχει προχωρήσει, όπως θα έπρεπε, η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί.
Όλα αυτά, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων όφειλε να έχει ολοκληρωθεί εντός πενήντα ημερών από την ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολής αιτήσεων υπαγωγής για κάθε καθεστώς ενισχύσεων.
Η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Κόνσολας τονίζουν ότι τα τελευταία έργα που εντάχθηκαν σε Αναπτυξιακό Νόμο ήταν τον Ιούνιο του 2014 (τέσσερα σχεδόν χρόνια πριν), όταν μέσα σε μόλις έξι (6) μήνες υποβλήθηκαν 732 αιτήσεις, ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες αξιολόγησης και εντάχθηκαν τελικώς 484 επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2,668 δισ. ευρώ και μάλιστα με περισσότερο διαφανείς και αξιοκρατικές, όπως αποδεικνύεται, διαδικασίες από τις ισχύουσες που θεσπίστηκαν επί
της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.