ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

«Λήξη διεθνούς διημερίδας “Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού”»



Αποτέλεσμα εικόνας για “Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού”»



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής διημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων (CHAFEA). Η διημερίδα, με τίτλο «Καλές Πρακτικές στην Εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ)», πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, στον εμβληματικό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Το πρόγραμμα της διημερίδας αναπτύχθηκε σε έξι βασικούς θεματικούς άξονες:
·         Διασυνοριακές απειλές για τη δημόσια υγεία και η εφαρμογή του ΔΥΚ
·         Αναδυόμενες βιολογικές, χημικές και ραδιολογικές απειλές
·         Διατομεακή συνεργασία για την ετοιμότητα του τομέα υγείας για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης
·         Πληροφορίες σχετικά με υλικό και εργαλεία προς χρήση από τα κράτη μέλη για την ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας
·         Μεταναστευτικό - προσφυγικό και δημόσια υγεία
·         Συμπεράσματα και καλές πρακτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη


Κατά τη διάρκεια της πολυθεματικής διημερίδας με τους εξέχοντες ομιλητές τονίστηκε η σημαντικότητα της διάχυσης των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα τελευταία χρόνια, η διατομεακή συνεργασία και η αναγκαιότητα της ενίσχυσης των συστημάτων υγείας.