ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Η ΝΕΝ Κρήτης ξεκινά δρομολόγια στη νότια Κρήτη





Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΕΝ Κρήτης ξεκινά δρομολόγια στη νότια Κρήτη

Η Ναυτική Εταιρεία Θαλάσσιων Μεταφορών Νότιας Κρήτης (ΝΕΝ Κρήτης), συστάθηκε το 2018 από Κρητικούς επιχειρηματίες, με καταγωγή από τα Σφακιά, με στόχο να παρέχει μεταφορικό έργο σε λιμάνια των Σφακίων και του Σελίνου και εν γένει θαλάσσιες μεταφορές με τα υψηλότερα ελληνικά και διεθνή στάνταρ και σύμφωνα με τους κανόνες της ναυσιπλοΐας.

Το πρώτο πλοίο της εταιρείας που θα ξεκινήσει άμεσα δρομολόγια, είναι το “Απόλλων Κ.”, ένα πλοίο που, σύμφωνα με την εταιρεία, πληροί όλες τις εθνικές και διεθνείς προδιαγραφές ναυσιπλοΐας και έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επανδρώνεται από έμπειρο πλήρωμα 6 ατόμων, μεταξύ αυτών και δύο κυβερνήτες με πολυετή πείρα στην επιβατηγό ναυτιλία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΕΝ Κρήτης ξεκινά δρομολόγια στη νότια Κρήτη



Το “Απόλλων Κ.” έχει μήκος 33 μέτρα, μετασκευάστηκε πλήρως το 2018, έχει δύο μηχανές diesel συνολικής ιπποδύναμης 742 ίππων, ταξιδεύει με ταχύτητα 14 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 260 επιβάτες.


Τα καθημερινά δρομολόγιά του θα εξυπηρετούν επιβάτες από και προς τα λιμάνια της Χώρας Σφακίων, του Λουτρού, της Σούγιας, καθώς και το σημαντικό λιμάνι για τον τουρισμό του νησιού, αυτό της Αγίας Ρουμέλης. Στα σχέδια της εταιρείας είναι να επεκτείνει το μεταφορικό της έργο και σε άλλες περιοχές του νησιού.