ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Επανέρχεται το αίτημα για υδροπλάνο στον Καϊάφα



Αποτέλεσμα εικόνας για Επανέρχεται το αίτημα για υδροπλάνο στον Καϊάφα


Το αίτημα για υδατοδιάδρομο στη λίμνη του Καϊάφα επαναφέρει ο δήμος Ζαχάρως, με στόχο να προσφέρει ένα επιπλέον μεταφορικό «όπλο» στους επισκέπτες της Ηλείας, ώστε να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στα αξιοθέατα του νομού, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα, όπως η Αρχαία Ολυμπία και ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» και τέσσερις φορές εκλεγμένος δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι η Ζαχάρω ήταν ο πρώτος δήμος που κατέθεσε αίτημα για υδατοδιάδρομο στον Καϊάφα πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο το εγχείρημα δεν προχώρησε εξαιτίας αντιρρήσεων της ΕΤΑΔ (τότε Τουριστικά Ακίνητα).
«Ο πρώτος δήμος που ξεκίνησε τη διαδικασία για να γίνει υδατοδιάδρομος η λίμνη, είναι η Ζαχάρω. Αν ανατρέξετε στο αρχείο σας, θα δείτε ότι προσγειώθηκε ένα υδροπλάνο για να δούμε τις αποστάσεις. Κάναμε την αίτηση, αλλά έφεραν αντίρρηση τα Τουριστικά Ακίνητα με το σκεπτικό ότι όταν προσγειώνεται το υδροπλάνο θα προκαλείται κυματισμός και θα επηρεάζει τα Λουτρά», είπε αρχικά ο κ. Χρονόπουλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν για την περιοχή από την άφιξη υδροπλάνων στην Ηλεία.
«Είναι ένα μέσο που πρέπει να καθιερωθεί και αποτελεί γρήγορη μετακίνηση ανά πάσα στιγμή. Αν γίνει στη λίμνη του Καϊάφα υδατοδιάδρομος, θα μπορεί οποιοσδήποτε από τα Επτάνησα να πάει στην Αρχαία Ολυμπία και το ανάποδο, και θα γίνει μια καλή γραμμή για την περιήγηση των τουριστών, για να περιηγούνται οι τουρίστες, διότι το υδροπλάνο θα μπορούσε να πάει στο Κατάκολο και να μεταφέρει όσους έρχονται από την κρουαζιέρα στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στους καταρράκτες της Νέδας», συμπλήρωσε ο κ. Χρονόπουλος.