ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Π.Κουρουμπλής: «Ασφαλής χώρα η Ελλάδα. Εξελίσσεται σε ισχυρό κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος»






Αποτέλεσμα εικόνας για Π.Κουρουμπλής: «Ασφαλής χώρα η Ελλάδα. Εξελίσσεται σε ισχυρό κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος»



Το μέγεθος και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το 5ο Mediterranean Yacht Show δείχνει ότι η Ελλάδα αναπτύσσεται σε ένα εξαιρετικά ισχυρό κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα εγκαίνια της έκθεσης, στο Ναύπλιο. Όπως είπε, αυτό οφείλεται αφενός στο φυσικό κάλλος της χώρας και αφετέρου στο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονται για την τουριστική ανάπτυξη.
Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας με τους εκπροσώπους του yachting, με στόχο να ξεπεραστούν «κρίσιμα ζητήματα που στο παρελθόν αποτελούσαν εμπόδιο στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, αλλά κανείς δεν τολμούσε να τα θίξει». Το Υπουργείο κατάργησε το όριο των 12 ατόμων για τα μεγάλα σκάφη αναψυχής όπως ζητούσαν όλοι οι εκπρόσωποι του yachting, για να απελευθερωθεί η αγορά. Η κυβέρνηση θέλει να έρθουν στην Ελλάδα τα μεγάλα τουριστικά σκάφη αναψυχής, «υπό μία προϋπόθεση, ότι δε θα υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός», είπε ο κ. Κουρουμπλής. Όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει ότι και τα μεγάλα σκάφη με σημαίες τρίτων χωρών, θα πρέπει να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις που έχουν και τα σκάφη με ελληνική σημαία. Το Υπουργείο μένει ανοιχτό στο διάλογο για τον μηχανισμό με το οποίο θα συμβεί αυτό, είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας και τόνισε ότι στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού είναι το ύψιστο επίπεδο ασφάλειας που απολαμβάνει η χώρα και την προσφέρει σε όσους έρχονται να την επισκεφτούν.
Ο κ. Κουρουμπλής, αναφερόμενος στο Ναύπλιο και την ιστορική του σημασία δήλωσε ότι μπορεί η πόλη να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, όπως έχει γίνει με επιτυχία ως τώρα, για την εκπόνηση του Master Plan του λιμανιού, αλλά και για την εκβάθυνσή του. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τη μαρίνα του Ναυπλίου, είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας. Όπως εξήγησε η θέση του Ναυπλίου, η απόστασή του από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Καλαμάτας και το οδικό δίκτυο που το περιβάλλει, αποτελούν τις κατάλληλες συνθήκες για να γίνει η πόλη τόπος εκκίνησης της κρουαζιέρας, κάτι που αποτελεί και το πλέον ενδιαφέρον για την οικονομική ανάπτυξη. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται το Υπουργείο Ναυτιλίας, είπε ο κ. Κουρουμπλής και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του σε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την άψογη διεξαγωγή της έκθεσης.