ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό




Αποτέλεσμα εικόνας για Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαβιβάστηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, λόγω σπουδαιότητας, το σχέδιο διατάγματος εισήχθη για επεξεργασία στην ολομέλεια του δικαστηρίου, με πράξη του πρόεδρου του ΣτΕ, κ. Νικολάου Σακελλαρίου. Σήμερα αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής και η ημερομηνία συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών.

Για την ανάπτυξη της επένδυσης στο Ελληνικό η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση καθορίζεται στα 2.700.000 τ.μ., στα οποία περιλαμβάνονται και τα υφιστάμενα διατηρητέα κτήρια. 

Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται στο 35% της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου, ενώ στο παράκτιο μέτωπο, η κάλυψη θα ισούται με 15%, ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργία ενός αδόμητου, ελεύθερου μετώπου μήκους ενός χιλιομέτρου και να διευκολύνονται οι έξοδοι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής προς τη θάλασσα.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής η κάλυψη των πάσης φύσεως μόνιμων κτιρίων δε θα μπορεί να υπερβαίνει το 10% της συνολικής του επιφανείας.